„Ще се родят чудовища, които няма да бъдат хора или животни": Пророчествата на Распутин

„Ще се родят чудовища, които няма да бъдат хора или животни": Пророчествата на Распутин
A A+ A++ A

Григорий Ефимович Распутин (1869-1916) е руски поклонник, самопровъзгласил се за свят човек, който се сприятелява със семейството на император Николай II и се смята от много историци, че е придобил значително влияние в късната имперска Русия.

Историците често предполагат, че скандалната и зловеща репутация на Распутин е помогнала за дискредитирането на царското правителство и по този начин е спомогнала за ускоряването на свалянето на династията Романови няколко седмици след като е бил убит. Разказите за неговия живот и влияние често се основават на слухове.

През 1912 г. Григорий Ефимович Распутин (1869-1916) публикува книгата „Благочестивые размышления “. В нея той публикува пророчества, някои от които скоро се сбъдват, а други тепърва ще се случват.

Кои пророчества се сбъднаха:

Разстрелът на императорското семейство
Говори се, че Распутин е предвидил смъртта на императорското семейство много преди стрелбата в мазето на Ипатиевата къща в Екатеринбург в нощта на 16 срещу 17 юли 1918 г.

„Когато прегръщам царя и царицата, момичетата и цесаревича, настръхвам от ужас, сякаш прегръщам мъртвите. И тогава се моля за тези хора. Моля се за императорското семейство, защото сянката на дългото затъмнение пада върху тях."

Октомврийската революция от 1917 г
Распутин предсказва пристигането на нова сила в Русия и планини от трупове, сред които ще бъдат телата на великите херцози, а водата в Нева ще бъде оцветена с тяхната кръв. Той казва:

„Тъмнината ще се спусне над Петербург. Когато името му бъде променено [Петроград], тогава империята ще свърши.”

Неговата собствена смърт
Распутин също е предвидил обстоятелствата на собствената си смърт. Той пише: „Ако бъда убит от обикновени разбойници на руските селяни“, казва той.

„Цар Николай не трябва да се страхува за съдбата си, а потомците на Романови ще царуват сто години и повече". Но Распутин добавя още: „ако убийството е извършено от благородници – роднини на царя – тогава бъдещето на Русия и императорското семейство ще бъде ужасно. Благородниците ще избягат от страната, а роднините на царя няма да са живи след две години. Братя ще въстанат срещу братя и ще се избият помежду си.".

Распутин е убит от група благородници на 30 декември 1916 г.

Какви пророчества все още не са изпълнили:

Глобални катастрофи
Распутин предсказал различни неприятности и катастрофи. Както и в случаите с други гадатели, неговите пророчества са много неясни, не съдържат конкретни дати. Но ако ги интерпретирате от гледна точка на съвременното познание, тогава ще се изненадате от точността на неговите прогнози.

Григорий Ефимович прогнозира по-чести земетресения, повишаване на морското равнище.

„Земетресенията ще стават все по-чести, земите и водите ще се отворят и ще погълнат хората...“

„Моретата като крадци ще влязат в градовете, в къщите и земите ще бъдат напоени със сол...“

За съжаление Распутин се оказва прав. През последните 100 години морското равнище се е повишило с почти 20 сантиметра.

Учени от Потсдамския климатичен институт проведоха компютърни симулации, според които настоящата тенденция в изменението на климата ще доведе до повишаване на морското равнище с 3 метра или повече през следващите сто години. Според други проучвания през 21 век морското равнище ще се повиши с 2 метра.

Как може един неграмотен селянин през 1912 г. дори просто да предположи нещо подобно?

Загуба на морални ценности
„Когато времената наближат до бездната, любовта на човека към човека ще се превърне в сухо растение...“

Всичко, което трябва да направите, е да пуснете телевизора на който и да е новинарски канал, за да видите доказателство за това всеки ден.

Развитие на генното инженерство
„Ще се родят чудовища, които няма да бъдат хора или животни..."

„Безотговорната човешка алхимия в крайна сметка ще превърне мравките в огромни чудовища, които ще унищожат домове и цели държави...“

Например, нека си припомним най-популярната овца в света - Доли. На 5 юли 1996 г. се „ражда“ първият клониран бозайник. Животното е произведено от замразен генетичен материал от вече починал донор. Доли стана пълно копие на своя прототип и живя почти 7 години. Тя роди 6 агнета.

Третият глобален конфликт
В своите пророчества Распутин споменава три световни войни. Две от тях вече минаха.

„Три гладни змии ще пълзят по пътищата на Европа, оставяйки след себе си пепел и дим... Времето на мира ще дойде, но светът ще бъде изписан с кръв. И когато два огъня угаснат, третият ще изгори пепелта.“

Като оставим настрана нечии лични възгледи за Распутин или вярата в предсказанията, нека се надяваме несбъднатите предсказания на Григорий Ефимович да останат такива.

#Григорий Распутин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници