Отменени са редица влакове, градският транспорт в София изпълнява редовните си маршрути

Отменени са редица влакове, градският транспорт в София изпълнява редовните си маршрути

Метео Балкан

A A+ A++ A

Днес няма да се движат влакове между гарите Шумен и Комунари, между Карнобат и Варна, Самуил-Силистра и Люляково-Дъскотна поради повреда в контактната мрежа, съобщават от БДЖ.

Пътническият влак Варна-Шумен престоява в гара Езерово поради повреда на електрическа мотриса.

Пътническият влак София-Драгоман се движи с 45 минути закъснение.

Международен бърз влак София-Свиленград има закъснение от повече от пет часа.

Със закъснение от повече от час е бързият влак от Бургас до София. Бързият влак, тръгнал снощи от София за Варна се движи със закъснение от два часа и половина, а бързият влак от Варна за София, който трябва да пристигне в 7 часа, се движи със закъснение от два часа и 35 минути.

Закъснява и бързият влак София-Силистра - с почти четири часа.

Над десет часа е забавянето на международния влак Горна Оряховица-Димитровград.

Десет автобуса с 500 пътници бяха блокирани цяла нощ край Поликраище. За това сигнализира пътничка в един от тях пред Нова телевизия. Пламена Иванова разказа, че пътуват от Румъния в посока Велико Търново, но близо 12 часа остават блокирани край Поликраище. Хората са се свързали с телефон 112.

„Няма бедстващи, защото сме в автобусите и ни е топло. Отпред има патрулен автомобил, полицаите ни казват да чакаме”, разказа Пламена Иванов.

Тя обясни, че няма обиколен път, по който да минат. Неин спътник разказа, че има огромна тапа на изхода на Русе. Има паднали клони на пътя и няма как да се разминават тежкотоварните камиони. Ситуацията край Бяла описаха като "ад".

Малко преди 07:00 часа тази сутрин стана ясно, че движението е освободено.

Пътят е изчистен. Вятър и навявания в един участък от 600 метра обаче станаха причина за блокирането на движението.

Тази сутрин има колони от тирове.

„Пътят се чисти цяла нощ, но след 12:00 часа през нощта е станало много тежко положението – силен вятър, много ниски температури, на места преспите са били по 2-3 метра. Постоянно е чистено, но и постоянно са аварирали тировете”, каза областният управител Ивайло Здравков.

Градският транспорт в София изпълнява редовните си маршрути, с изключение на временно скъсените на трамвайни линии 10 и 23".

Трамвай N:10 ще се движи от ж.к. "Западен парк" до площад "Журналист" до разчистването на трасето в парка и възстановяване на контактната мрежа от паднали клони. От утре ще бъде пуснат заместващ автобусен транспорт.

Движението на трамвайна линия N:23 е от ж.к. "Гео Милев" до депо "Искър".

#влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »