Ограничено е движението за всички превозни средства в областите Разград, Силистра и Добрич

Ограничено е движението за всички превозни средства в областите Разград, Силистра и Добрич
A A+ A++ A

Временно е ограничено движението за всички моторни превозни средства в областите Разград, Силистра и Добрич, освен по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е ограничено движението на камионите над 12 тона, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Оттам отбелязват, че 1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата като приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Ограничено е преминаването на всички моторни превозни средства през Старопланинските проходи „Република", "Троянски", "Шипка", „Котленски" и „Ришки". Поради тежките метеорологични условия, силен снеговалеж и снегонавявания е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т през проходите „Превала" и "Рожен".

Затворени за всички моторни превозни средства на територията на област Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар - Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.

В област Смолян е ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета поради силен вятър и снегонавявания.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »