Ето кои зодии са най-капризни към храната

Ето кои зодии са най-капризни към храната
A A+ A++ A

Тъй като знаем, че нашите зодиакални знаци определят много неща за личността ни, нормално е те да могат да повлияят и на това как се отнасяме към храната като цяло. Ако сте капризен, упорит, прекалено критичен или решителен, това определено ще има нещо общо с начина, по който гледате на храната. Ако сте човек, който харесва храната да бъде приготвена добре и поднесена красиво, няма да сте доволни от нещо питателно, но безвкусно.

Може да сте придирчив към храната по различни причини. Ако не харесвате една голяма група храни, като рибата и морските храни, може да не смятате себе си за капризен човек, но вашето семейство и приятели може да ви намират точно за такъв. Някои придирчиви хора се влияят от визуална гледна точка – ако храната е със странен цвят или е твърде разхвърляна, те няма да я консумират. Някои хора имат проблеми с усещането в устата и текстурата.

Има и такива, които просто не харесват храната, нямат апетит към нея и трябва да бъдат едва ли не подсещани, за да се хранят като цяло. Те се опитват да се хранят редовно, но често пропускат хранения или просто ядат плод, вместо добре балансирано ястие.

Храната и начинът, по който я консумираме, са толкова обвити в нашите индивидуалности, че не е изненадващо, че нашите зодиакални знаци биха ни повлияли. И така, кои точно са зодиите, които са най-придирчиви към храната?

Дева (23 август – 22 септември)

Девите стигат до крайности с тяхното капризно хранене. Те не само имат дълъг списък от неща, които не ядат, но също така са много загрижени за микробите. Те ще избършат сребърните прибори, когато са навън за вечеря и ще гледат всичко под лупа. Няма да са доволни от подправките и сосовете в храните, които си поръчват по заведенията.

Девите обичат храната им да е по фиксиран график и са склонни да упражняват строг контрол върху това, което ядат. Те са толкова специфични в поръчките си, че сервитьорът трябва да си води бележки, за да гарантира, че Девата ще получи храната си точно както я иска.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Скорпионите са склонни да ядат едни и същи неща отново и отново. Те се колебаят изключително много да опитат нови храни или вкусове. Тяхната логика е, че те вече са разбрали какво харесват и какво не, така че не е необходимо да добавят нещо ново към списъка си с одобрени храни.

Когато излиза да яде в заведение, обикновено Скорпионът избира ресторанти, който познава, и си поръчва винаги едни и същи неща. Ако любимата им храна липсва или не може да им бъде предложена/приготвена, Скорпионите са склонни да се разстройват много. Те не обичат да се отклоняват от зададеното меню.

Телец (20 април – 20 май)

Телците обичат добре приготвената, вкусна и естетически издържана храна. Всеки детайл има значение за Телеца – не само вкусът, но и формата, размерът и текстурата. Ако им се даде нещо, което не отговаря на техните параметри, те предпочитат да не го ядат.

Те обичат да превръщат всяко хранене в празник и яденето на нещо, само защото е полезно или питателно, просто не им е по вкуса. Можете да ги наречете придирчиви, но те предпочитат да смятат, че имат високи стандарти, когато става въпрос за храна и хранене.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Козирозите са твърде заети, за да мислят много за храната, но не харесват храна, която е твърде разхвърляна, небрежна или прекалена като количество. Ако ще слагате сирене върху салатата, нека сиренето да не затрупва зеленчуците – това е философията на Козирога.

Известно е, че Козирозите деконструират ястията си, само за да си ги ядат така, както им харесват. Те също могат да пропускат хранене, защото понякога просто нямат време или енергия да ядат. Те определено не живеят, за да ядат – живеят, за да постигнат неща в живота и да намерят целта си, а храната просто им помага да направят това.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Стрелците са склонни да имат много самодиагностицирани хранителни алергии и чувствителност. Много от тях са истински, но някои не са и вместо да разбере със сигурност дали това е така, Стрелецът сам си решава да не яде определени неща и храни, защото уж „не му понасят“.

Проблемът е, че тъй като списъкът с храни, които не яде, започва да расте с годините, Стрелецът не замества тези храни с други неща, така че не само не яде достатъчно, но и не получава много от витамините, минералите и протеините, които са нужни на тялото му, за да функционира добре.

Риби (19 февруари – 20 март)

Рибите са склонни да имат доста стабилен списък с храни, които няма да ядат при никакви обстоятелства. Те обаче ще добавят или ще премахват неща от този списък през цялото време в живота си. Те са склонни в даден етап от живота си изведнъж да станат вегетарианци или дори вегани.

Някои от проблемите им с храната са безсмислени – те, например може да мразят яйца, но да обичат майонеза, да не понасят риба, но да консумират суши и т. н. Хората от този знак са склонни да откажат да опитат дадена храна, а след това един хубав ден, неочаквано, да решат, че тя всъщност им харесва. Ако човек Риби ще идва в дома ви за вечеря, винаги първо се консултирайте с него, за да се уверите, че ще му сервирате нещо, което той ще консумира.

Източник: Tialoto

#зодии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници