Борисов изригна: Дойде ми до гуша!

Борисов изригна: Дойде ми до гуша!
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни защо предложението за временна комисия, която да проверява действията на МВР по време на протеста срещу БФС, е дошло от неговата парламентарна група.

Аз винаги съм бил за истината. И след като в обществото няколко мнения, след като има няколко виновни страни, добре е да има комисия и да разгледа тези факти и обстоятелства, коментира Борисов пред журналисти в НС.

"Ние не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни, но обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши на агитки на мирен протест, кой вкара хората в тесните улички. И, разбира се, полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, че паднал човек не се рита. Това е основен закон дори в спорта, дори в най-кървавите бойни спортове. Затова сме подкрепили комисията", добави той.

"Основната вина е на българския футболен съюз, защото една седмица разиграваха феновете и в един момент полицията се оказа, че няма нито надлежните планове, нито възможност да се подготви за това "предварителнознаещо се", че ще завърши така събитие. Това е правителство на ПП и всички освен Мария Габриел са техни министри. Зам.-министърът Темелакиев беше заместник на Бойко Рашков", добави лидерът на ГЕРБ.

"Министър Асен Василев разбра, че парламентът е този, който взима финалното решение. В последните дни работи активно с нашите депутати и с подобен доход по-лесно ще се стигне до резултати.

"Няма доносите да ги превръщаме в държавна политика. Държавна сигурност ми дойде до гуша и в Столична община с назначенията", завърши Борисов на въпрос за предложението на Асен Василев за "бонус-донос".

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници