Филип Станев: Нямаме правителство на България, а на интересите на частен кръг хора

Филип Станев: Нямаме правителство на България, а на интересите на частен кръг хора

народно събрание

A A+ A++ A

Ние сме "за" цялото правителство да си ходи веднага, с всяка минута е все по-вредно. Кабинетът оцеля с любезното съдействие на ГЕРБ и ДПС, за нас буди недоумение защо още го подкрепят. Това е политическа шизофрения и предизвиква погнуса, но зад това се крият лобитски интереси. Нямаме правителство на България, а на интересите на частен кръг хора. Това каза депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев

Той призова да се установи кой е отговорен за случилото се на протестите на фенските агитки. ''Министърът на вътрешните работи и премиера Денков трябва да носят политическата отговорност. Удавихме се в думите на Петков и Стоянов и стигнахме до абсурд - спор между сглобката чий е вътрешният министър. Ами министър е на гражданите и отговаря за сигурността на обществото", подчерта той.

Според него стабилността на сглобката е заради интересите вътре в нея. "Българите ставаме жертва на задкулисни игри и договорки. Делян Добрев уж е бунтар и вади факти от енергетиката, а същевременно ГЕРБ подкрепя същия кабинет. Пеевски също подкрепя. "Делян" сякаш е думата за разделяне - да си поделим порциите и влиянието, властта и финансите, пък после ще му мислим", коментира Станев. И допълни, че Кирил Петков е допуснал огромен гаф като председател на Комисията по европейските въпроси, като не е включил в делегация за Мадрид представители на ИТН и "Възраждане".

#Филип Станев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници