Борисов изобличи ПП-ДБ, каза защо искат оставката на МВР-шефа

Борисов изобличи ПП-ДБ, каза защо искат оставката на МВР-шефа

фейсбук

A A+ A++ A

Вече няколко месеца срещу Калин Стоянов от ПП-ДБ водят война, защото той не се съгласи да безчинстват по време на изборите. Носеха му списъци, сменяха се поголовно всички, а той държеше позицията, за която сме се разбрали - той да си назначава професионалисти. Аз нито веднъж не съм бил там, нито едно име не съм му дал. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той отрече кандидатурата на вътрешния министър да е на ГЕРБ.

"Когато се бяхме срещнали няколко пъти, бяхме решили как ще действаме, че ще бъдат техни министри, с наши заместник министри, Асен Василев финансов министър, когато дойде темата МВР аз им казах, че трябва да е експерт, професионалист, отдалечен от всички. Предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време, години наред, или от президента Радев служби, които ние от няколко години след промяната и и реформите в МВР, които направиха с Бойко Рашков с техните министри - Демерджиев и т.н. нямахме нито един човек дори на средноуправленско ниво, камо ли шеф на служби. Той се консултира и след това за Калин Стоянов го предложиха, аз се съгласих, не съм говорил с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал. Това, което вчера г-н Петков каза, аз съм съгласен, няма ли политически лица, не може да има политическа отговорност. Когато ние имахме подобен проблем и управлявахме, сменяхме министри, сменяхме главни секретари, защото носехме политическата отговорност. Сега тези назначения са експертни. Те си бяха там и са назначавани от ПП не от ГЕРБ", каза Бойко Борисов.

Той коментира и отхвърления вот на недоверие към кабинета "Денков". "Както и преди ви казах, днес ще мине вота, защото все още не е готово обществото с нищо, което да замени това с по-добро", категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и обвиненията за полицейско насилие при протеста срещу БФС.

"Затова ние ясно казахме да се направят анкетни комисии, да се провери всичко какво е направено, тези които са били невинни хора да си понесат отговорността. Веднъж за винаги трябва да разберат, че когато е паднал човек, му слагат белезници и го водят в районното, не се продължава да се бие и да се рита. Това не е чест на пагона и срещу това съм против. Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек. Но не мога да се съглася да се сменя министър, защото не угажда на партийни назначения", посочи Борисов.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници