Злокобно ВИДЕО! Хусите показаха как са отвлекли танкера с българите

Злокобно ВИДЕО! Хусите показаха как са отвлекли танкера с българите

стоп кадър

A A+ A++ A

Медийният център на хусите показва първи кадри от операцията по отвличането на кораба "Галакси лийдър". На борда на похитения танкер има и двама българи. На кадрите се вижда как над плавателния съд лети хеликоптер, от който скачат тежко въоръжени йеменски бунтовници, които превземат плавателния съд.

На записа се виждат няколко по-малки лодки, ескортиращи кораба.

Компанията собственик заяви, че към момента всички комуникации с кораба са изгубени.

Корабът сега се намира в пристанищната зона на град Ходейда в Йемен, допълни собственикът на плавателния съд - регистрираната на остров Ман компания "Галакси маритайм", предаде Ройтерс.

Собственикът на похитения товарен кораб "Галакси лийдър", заяви, че в плавателния съд незаконно се е качил военен персонал, пристигнал с хеликоптер.

"Пленяването на "Галакси лийдър" е голямо нарушение на свободата на движение по море", допълни компанията-собственикът на кораба в изявление. В него се казва, че поради опасения, свързани с плавателния съд, компанията повече няма да коментира геополитическата ситуация.

В изявление на компанията-собственик се казва, че ключовото й безпокойство в настоящия момент е безопасността и сигурността на 25-членния екипаж, който сега е в ръцете на "извършителите на този престъпен акт".

Разкриха кои са българите на похитения кораб в Червено море

"Галакси лийдър" плава под флага на Бахамите. В екипажа му има граждани на България, Украйна, Филипините, Румъния, Мексико, уточнява компанията-собственик на кораба.

Плавателният съд е нает от японската компания "Нипон Юсен", посочва Ройтерс.

#бг моряци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници