ВИДЕО Боби М. не изпитва вина, ще каже дали дава оствка другата седмица

ВИДЕО Боби М. не изпитва вина, ще каже дали дава оствка другата седмица

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

"За вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА и тя решава къде и кога да се играе и дали да е с публика или без". Това каза президентът на БФС Борислав Михайлов след разпита му в Антикорупционната комисия.

От думите му обаче се разбра, че чувства вина заради ескалацията на напрежението на протеста снощи.

"Другата седмица ще ви кажа какво ще правя. Имаме колективен орган, на който аз трябва да кажа какво ще направя".

На въпрос на БНТ какво са го разпитвали в Антикорупционната комисия, отговори: "Всякакви неща, които интересуват обществото - финансиране, разхождане на средства".

Шефът на БВС заяви още, че имал голям морал.

Михайлов беше преследван по площад "Св. Неделя" от медиите, но беше лаконичен.

Президентът на БФС влезе в Антикорупционната комисия малко преди 14 ч. в петък. Проверката е по искане на главния прокурор Борислав Сарафов.

Прокуратурата се самосезира по медийни публикация за черно тото и нарушения, които са извършвани от ръководството на футболния съюз и неговия шеф.

Припомняме, че в четвъртък футболни фенове излязоха на протест срещу БФС и ръководството му. Поискаха и оставката на президента Борислав Михайлов.

Протестът започна привидно спокойно около 17:30 ч., но рязко ескалира към 18:20 ч. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предупредиха, че ако не спрат, ще бъде употребена сила, след което започна да разпръсква феновете.След началото на мача феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на "Гурко" човек бе пребит зверски от полицията. Пристигна линейка на мястото.

Междувременно бесни фенове потрошиха полицейски бус на "Васил Левски" до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го запалиха. Имаше сигнали и за бити деца. По последна информация има 24-ма пострадали, както протестиращи, така и полицаи. 33-ма са задържаните.

Оставката на Боби Михайлов беше поискана от Бойко Борисов и ПП-ДБ, които поискаха също и оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.


#Боби Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници