Лечева - гневна заради кървавия протест снощи

Лечева - гневна заради кървавия протест снощи

Офис - Весела Лечева

A A+ A++ A

Дълбоко се възмущавам и съм гневна от това, на което станахме свидетели снощи в София. Темата за спорта беше изместена от грозни сцени, скандали, насилие. Много пъти съм казвала, че ръководенето на отделни обществени спортни органзации не свършва с въпроса да се бориш за поста си. Трябва да можеш да управляваш процесите, така че да има полза за организацията, чийто ръководител си.

Това каза бившият министър на младежта и спорта, член на комисия на МОК и председател на Българския стрелкови съюз Весела Лечева в коментар за Actualno.com днес. Лечева коментира снощните безредици в София, ранените полицаи и фенове, опожарените коли, изпочупените колчетаи други предмети след протеста срещу ръководството на БФС.

"Много важна е мярката. Когато нарушиш тази мярка, се получава това. Не може да си 18 години във футбола, да виждаш, че си загубил доверието на футболната общност, на феновете и гражданите и да не направиш правилните изводи", каза още тя.

"За съжаление тези момчета, които познавахме от 1994-та година, които ни направиха горди със своите постижения, днес ще останат в историята с това, че не са били успешни в ръководенето на футбола. В съзнанието на хората ще остане снощната картина, а не тази от успехите. Мярката е важна - да напуснеш тогава, когато вече не си полезен", каза още петкратната световна шампионка по стрелба и добави, че за един спортист най-важни трябва да са честта и достойнството.

#Весела Лечева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници