Бунтът за футболна промяна: Как протестът се превърна в погром

Бунтът за футболна промяна: Как протестът се превърна в погром

фейсбук

A A+ A++ A

Бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов и бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев коментираха в ефира на „Здравей, България” безредиците при снощния протест на футболни фенове в София.

„Полицията беше поставена в ситуация да бъде заложник на интересите на ръководството на Футболния съюз. Трябва да поемат отговорността за кръвта на тези полицаи. Очевидно се знаеше, че ще има такъв риск и това, че не бяха допуснати на стадиона направи обстановката още по-взривоопасна”, обясни Гунев.

„В планирането на самите действия на протеста има допусната грешка. Основният удар и сблъсък между полиция и протестиращи се случват в тесните улици около „Гурщо”, а не в Борисовата градина, където има възможности за маневриране със сили и средства от страна на полицията. Беше странно, че разрешиха да има протест там”, смята Иванов.

Според него полицията търпи, докато не получи заповеди „Използването на водно оръдие е добър тактически ход.

Като те полеят със студена вода започваш да мислиш малко по-трезво.

Противодействието на груповите нарушавания на обществения ред е много сложна полицейска операция. Изисква ясно, твърдо управление на огромно количество сили и средства.

#футболни фенове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници