Отстраниха агента на ФБР, започнал разследването срещу Петреъс

Отстраниха агента на ФБР, започнал разследването срещу Петреъс
Петреъс ще свидетелства в петък сутринта пред комисията за разузнаването на Камарата на представителите за нападението над консулството на САЩ в Бенгази от 11 септември, в което загинаха посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и още трима американци.
A A+ A++ A

Агентът на ФБР, който започна разследването, довело до оставката на шефа на ЦРУ Дейвид Петреъс, бе отстранен от длъжност.

Махането на ветерана в борбата срещу тероризма Фредерик Хъмфрис II се наложило заради предполагаемото му увлечение към жената, чийто сигнал е предизвикал разследването, пише „Гардиън“, цитиран от Би Ти Ви.

Хъмфрис беше човекът, който инициира следствените процедури, които разкриха извънбрачната афера на Петреъс с биографката му Паула Бродуел.

Колеги на агента от ФБР го описват като човек с „консервативни политически убеждения и известен с агресивността си“.

Преди името му да стане известно на обществеността, Хъмфрис бе наричан Голия Агент, тъй като бе разкрито, че е изпращал на Джил Кели снимки, на които е гол до кръста.

Именно оплакване на Кели, че любовницата на Петреъс й е изпращала заплашителни имейли, даде начало на разследването, довело до оставката на шефа на ЦРУ.

В компютъра на Паула Бродуел, който е иззет от дома й, е намерен значителен обем поверителна информация, предадоха световните агенции. Бродуел е уверила, че Дейвид Петреъс не е източникът на секретните данни.

Междувременно стана ясно, че генерал Дейвид Петреъс ще свидетелства в петък сутринта пред комисията за разузнаването на Камарата на представителите за нападението над консулството на САЩ в Бенгази от 11 септември, в което загинаха посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и още трима американци.

#разследване #оставка #скандал #ЦРУ #Дейвид Петреъс #Фредерик Хъмфрис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници