Борислава Йовчева от "Барселонагейт" е разпитана и за имота в Испания, и за апартамента в Истанбул

Борислава Йовчева от "Барселонагейт" е разпитана и за имота в Испания, и за апартамента в Истанбул
A A+ A++ A

Борислава Йовчева, чието име бе едно от главните действащите лице в сагата, наречена "Барселонагейт", е била разпитана, пише "24 часа", позовавайки се на свои източници. Тя е дала показания преди прекратяването на делото за къщата в Испания. Йовчева е била питана както за къщата с басейн, така и по новото разследване, което беше отделено - за апартамент в Истанбул.

Поради липса на доказателства в средата на октомври Софийската градска прокуратура (СГП) прекрати разследването за купуването на къща в Барселона, известно като "Барселонагейт". От него бяха отделени обаче три нови разследвания. Едното за пране на пари чрез купуването на апартамент в Истанбул, като не е ясно дали се води на името на Борислава Йовчева. По неофициална информация е на фирма.

Второто е за суми, които отивали към сметки на "Мис Бикини", а третият лъч на разследването, е неизгодни сделки при продажба на акции. До Турция вече е изпратена обществена поръчка.

Случаят "Барселонагейт" нашумя преди няколко години. В него беше замесено името на бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Дори беше внесено искане за сваляне на имунитета му. По делото бяха разпитани много свидетели, над 20, но никой от тях не казал Борисов да е възлагал лично или чрез посредник извършването на сделка през март 2013 г. за купуване на недвижим имот в Испания.


#борислава йовчева #Барселонагейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници