Борисов: Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението - корупцията и бюджетът

Борисов: Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението - корупцията и бюджетът

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

Засега ГЕРБ няма да напусне управлението, в което участва заедно с "Продължаваме промяната - Демократична България", но втърди тона към партньорите си и постави две червени линии, заради които би се отказала от властта - бюджетът и корупцията. Това се разбра от изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от Велико Търново в събота (11 ноември), където се проведе третото съвещание на партията за тази седмица. Това решение се очакваше (както писа "Дневник" по-рано), но от партията добавиха условията си, свързани основно с държавните финанси през следващата година.

На него присъстваха избраните кметове, общински съветници и областни координатори на партията, както и ръководството ѝ. Предварително бе анонсирано, че днес ГЕРБ трябва да реши дали да продължава да подкрепя кабинета "Денков-Габриел".

Не трябва повече да ни наричате сглобка, в тази дума няма нищо рационално и хубаво за хората.

"Ей тази дума евроатлантизъм, станала трудна за преглъщане, ако днес категрично не казваме тръгваме си, то е, защото светът е толкова сложен, има война в Украйна, в Израел, напрежение по много фронтове, и единственото добро на това управление е, че държи ясна посока на страната. Това е единственото, за което стоим там. Всичко останало е в противовес на нашата идеология като партия", обяви Борисов.

Той обаче подчерта, че причините, които могат да изкарат ГЕРБ от управлението и са по-важни от евроатлантизма, са бюджетът и корупцията.



#сглобка #власт #условия #Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници