Тошко Йорданов напомни: Свалихме правителството заради политиката на Асен Василев, некадърен финансов министър е

Тошко Йорданов напомни: Свалихме правителството заради политиката на Асен Василев, некадърен финансов министър е
A A+ A++ A

"От едната страна, има представител на Държана сигурност, израснал в средите на най-мракобесната част на комунистическата партия. Ваня Григорова е много по-земен човек, говори за конкретни проблеми, а той не". Това каза заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов в ефира на Би Ти Ви във връзка с темата защо ИТН подкрепи Григорова на втория тур на местните избори.

„Има такъв народ" се представи много добре на местните избори. Факт е, че за първи път участваме на такива избори. Имаме 15 кмета чисто на ИТН, общо 61 в местни коалиции. Имаме 80 души общински съветници само на ИТН, а с коалиционните партньор иса 191. Имаме и областен град- Ловеч", каза Йорданов.

"Логично е да подкрепим един вот на недоверие. Това правителство не го подкрепяме от създаването му", каза още Тошко Йорданов. По думите му кабинетът бил заченат в грях. Той посочи, че темата, за която се иска оставката на кабинета е повод, а не причина. Причината била, че правителството в този състав не трябвало да съществува.

Йорданов припомни, че свалили собственото си правителство, заради финансовата политика на Асен Василев и даването на зелена светлина за старт на преговорите на Скопие за членство в ЕС. В момента държавата е във финансов дефицит, катрегоричен е Йорданов. "Той е некадърен финансов министър", каза още той за Асен Василев и продължи: "Вдига корпоративния данък от 10% на 15%".

По думите му ГЕРБ си знаят, че губят избиратели, защото са в сглобка с ПП-ДБ. „Паричните потоци към ГЕРБ и ДПС не са прекъсвали", каза той.

#Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници