Израел раздели Газа на две - силите нахлуват в ивицата до часове

Израел раздели Газа на две - силите нахлуват в ивицата до часове
A A+ A++ A

Израелските сили са разделили Ивицата Газа на две части. Вече има "северна Газа и южна Газа", заяви говорителят на израелските отбранителни сили Даниел Хагари. Очаква се скоро израелските сили за отбрана да влязат в централния град на анклава в следващите часове.

Според Хагари цивилните граждани все още могат да се евакуират на юг. Но той подчертава: "Това е еднопосочен коридор."

Снощи северните части на Газа са била обект на най-масирания ракетен обстрел от началото на войната, която Израел обяви на "Хамас" в отговор на бруталните терористични атаки срещу страната.

Израел съобщи, че само в последното денонощие военновъздушните му сили са атакували 450 цели на територията на анклава. Те включват тунели, военни съоръжения и площадки за изстрелване на противотанкови ракети на Хамас, обявена за терористична организация от ЕС, САЩ и Израел. Според източници на британската обществена медия интернетът и мобилното покритие в Газа също са прекъснати.

Според здравните власти в Газа, които са контролирани от "Хамас", броят на убитите палестинци в анклава е нараснал до 9770 души. Тези данни не могат да бъдат потвърдени от независими източници, уточнява ARD, цитирана от DW.

Междувременно стана ясно, че самолет от кралските военновъздушни сили на Йордания е успял да достави с парашути лекарства в Газа.

#Израел #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници