След изборите ще бъде внесен вторият вот на недоверие към правителството

След изборите ще бъде внесен вторият вот на недоверие към правителството

БСП 

A A+ A++ A

"След втория тур на местните избори БСП ще си направи изводите, но ще помогнем на "сглобката" да се развали". Това заяви във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин.
И допълни, че БСП няма официална позиция по последните разногласия между ГЕРБ и ПП-ДБ за разваляне на така наречената "сглобка" в управлението.

"Ще говорим след балотажа. Ние по принцип сме опозиция и сме казали, че колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-добре. Внесохме един вот на недоверие, престои втори. Така че ние ще им помогнем, ако са решили да развалят тази сглобка, ще им помогнем това да се случи".

Кристиан Вигенин посочи, че идната седмица, когато парламентът възобнови нормалната си работа, в деловодството ще бъде внесен вторият вот на недоверие на тема отбрана и сигурност. Подготвени са мотивите, изчаква се от "Възраждане" да дадат подписите си към тези на БСП и "Има такъв народ".

На въпрос на БНР парламентът ще успее ли навреме да приеме държавния бюджет за 2024 година, Вигенин посочи:

"Има много голямо мнозинство в тази сглобка. Тя носи отговорност и за правителството, и за бюджета, и за всичко. Така че въпросът е преди всичко към тях. Знаете, че имат над 160 гласа в парламента".

По думите на Кристиан Вигенин няма дисонанс в позицията на БСП в София да очаква подкрепа от ГЕРБ за кандидата си за втори тур, а в останалите областни центрове и по общини социалистите да декларират подкрепата си за кандидатите на ПП-ДБ или на други формации извън ГЕРБ.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници