Григор мина като валяк през Бублик и е на четвъртфинал под Айфеловата кула

Григор мина като валяк през Бублик и е на четвъртфинал под Айфеловата кула
A A+ A++ A

Григор Димитров демонстрира много силна игра и се класира за четвъртфиналите на Мастърс турнира в Париж. Българинът бе повече от категоричен срещу Александър Бублик (Казахстан) и го победи с 6:2, 6:2 за час и шест минути. За втори път в своята кариера Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Париж.
Григор Димитров започна много силно мача и направи пробив още в първия гейм в мача. Александър Бублик направи двойна грешка, с което загуби първото си подаване. След това българинът затвърди пробива и поведе с 2:0.

Димитров стигна до нови възможности за пробив в третия гейм, когато поведе с 40:15. Представителят на Казахстан успя да отрази първата, но след това направи нова двойна грешка и Григор поведе с 3:0.

Българинът допусна много сериозен спад в играта си в четвъртия гейм, което позволи на Бублик да върне един от пробивите и да намали своето изоставане в сета – 1:3.

Димитров стигна до нови три възможности за пробив в седмия гейм. Бублик успя да отрази първите две, но след това Григор му направи страхотно разминаване на мрежата, с което поведе с 5:2. Българинът бе повече от категоричен на свой сервис и спечели първия сет с 6:2.

Димитров допусна колебания, спад и някои непредизвикани грешки в началото на втория сет. Все пак Гришо успя да се задържи във важните моменти, което му позволи да продължи да диктува събитията на корта.

Бублик стигна първи до възможност за пробив още в първия гейм на Димитров за втория сет, но българинът се измъкна и изравни резултата – 1:1.

Не само това, но Григор успя първи да осъществи пробив в петия гейм, с което поведе с 3:2.

В следващия гейм Гришо имаше известни затруднения, като във втория сет първия сервис на Димитров бе под 30%. Все пак първата ракета на България при мъжете успя да затвърди предимството си и да поведе с 4:2, след като дори се наложи да отразява един брейкпойнт.

В следващия гейм играта на Бублик бе видимо повлияна от пропуснатата възможност. Той допусна две много сериозни непредизвикани грешки, които отвориха страхотна възможност пред Димитров. Григор стигна до два брейкпойнта при 40:15. След това българинът организира много добра атака, която завърши по отличен начин, за да направи нов пробив и да поведе с 5:2.

Димитров затвори мача с безпощаден сервис гейм – 6:2.

На четвъртфиналите Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Хуберт Хуркач и Франсиско Серундоло.

Григор Димитров се класира за девети път на четвъртфинал на турнир през сезона и за втори на ниво Мастърс 1000.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници