ГДБОП погна образователната шефка в Стара Загора, оказвала натиск върху директори

ГДБОП погна образователната шефка в Стара Загора, оказвала натиск върху директори
A A+ A++ A

ГДБОП извършва акция в Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Изискани са документи и справки. Най-малко 3-ма експерти са призовани за свидетели. "Все още не знаем за какво става въпрос. Изнасят се документи. Аз и колегите ми сме призовани за свидетели", заяви пред БНР Райна Калоянова – старши експерт по предучилищно образование.

По неофициална информация е задържана директората на регионалното управление Татяна Димитрова, предава БНТ. Разследващите смятат, че е оказван натиск върху директори на учебни заведения да сключват договори за доставка на закуски, канцеларски материали и ремонти, както и да се извършват проверки по фалшиви жалби. Предполага се, че партньор в престъпната схема е свързан с фирма за доставка на храна.

"По досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Стара Загора, се извършват процесуално-следствени действия", съобщиха официално от държавното обвинение. Все още не е ясно официално дали шефката на РУО е задържана.

Татяна Димитрова беше възстановена на поста началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора през юни месец тази година. Димитрова беше уволнена през май миналата година заради дисциплинарни нарушения, свързани с недостатъчния контрол на работата на директорите на училища. Заповедта за отстраняването беше подписана от тогавашния образователен министър академик Николай Денков. След обжалване и след окончателно решение на Върховния административен съд тя беше възстановена на поста си.

#Стара Загора #образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници