ВИДЕО Борисов: Не Хекимян, а друг кандидат имах за София, но се оказа без уседналост

ВИДЕО Борисов: Не Хекимян, а друг кандидат имах за София, но се оказа без уседналост
A A+ A++ A

Бойко Борисов бил готов да издигне друг за кмет на София, но се оказало, че той няма право да се кандидатира заради липса на уседналост. Затова се наложило в последния момент ГЕРБ да заложи на журналиста от bTV Антон Хекимян, който на изборите в неделя се класира трети и дори не успя да стигне до балотаж.

Борисов говори пред медии в Пловдив, показа живо излъчване от профила му във фейсбук.

„Имах друг кандидат, аз съм го казвал, но в последния момент просто и ние като Асен Василев... даже го извиках да го представям на партията и се оказа, че няма уседналост, няма регистрация в София. И затова стана така спешно, както министър Василев отиде у Хасково и иска да гласува – само че има закон. И той не проверил, че всъщност регистрацията му е на друго място. Затова така се получи, но аз лично не се ядосвам хич. Това са 18 години - да управляваш столицата. Това е огромен период от време. Аз два мандата съм карал (като кмет – б.а.). Нека да видим разликата...", заяви лидерът на ГЕРБ.

Брифингът на Борисов беше с кандидат-кмета на партията му в Пловдив Костадин Димитров. Последният е получил подкрепа за балотажа от Славчо Атанасов, който се класира трети в града под тепетата. В неделя на втория тур Димитров се изправя срещу кандидата на ПП-ДБ Ивайло Старибратов.

Лидерът на ГЕРБ отново даде да се разбере, че предпочита на балотажа в София да победи издигнатата от БСП Ваня Григорова, вместо номинирания от ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев.

"И както Хекимян каза - по-добре държавна собственост от Държавна сигурност", заяви Бойко Борисов по този повод. Избирателите на ГЕРБ следвало да гласуват по съвест, след като нямало общо решение с ПП-ДБ за взаимна подкрепа на балотажите в страната.

Гледайте тук Борисов в Пловдив, а отдолу - в Казанлък и Стара Загора:

#Бойко Борисов #Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници