"Синя България" пита шефовете на Левски как се плащат задълженията

"Синя България" пита шефовете на Левски как се плащат задълженията
A A+ A++ A

Сдружението "Синя България", което е миноритарен акционер в Левски, отправи три въпроса към ръководството на клуба, които ще бъдат включени в Общото събрание на акционерите на 9 ноември.

Тръстът е миноритарен акционер и по този начин допълнителните въпроси могат да бъдат включени в дневния ред на ОС.

От "Синя България" искат да научат повече за задълженията на клуба и погасяването им.

Въпросите към ръководството на Левски са: отчет на изпълнителния директор за дейността на дружеството в периода от 2.05.2023 г. до датата на провеждане на събранието, отчет на изпълнителния директор за изплатени задължения на дружеството към Националната агенция по приходите в периода от 2.05.2023 г. до датата на провеждане на събранието и произхода на средствата, използвани за погасяването им, както и представяне на разчет за погасяване на задълженията на дружеството паралелно с финансирането на текущата дейност на дружеството за 2024 година.

"Вярваме, че тези въпроси са от изключителна важност за съществуването на клуба и вълнуват не само акционерите в клуба, но и всички левскари. Ето защо считаме, че ръководството на клуба трябва да разсее всички съмнения относно съществуването и финансирането на клуба именно на предстоящото Общо събрание на акционерите", се казва в съобщение на "Синя България".

На тези въпроси ще трябва да отговаря Даниел Боримиров, който зае поста на изпълнителен директор след освобождаването на Ивайло Ивков.

През пролетта от фенското сдружение влязоха в конфликт със собственика Наско Сираков. Това се случи, след като Сираков беше призован от тръста да депозира акциите си в клуба, а "Синя България" предложи да прехвърли своя дял на Станимир Стоилов, който да управлява клуба.

През юни "Синя България" поиска пълен отчет от ръководството на "Левски", докато в края на юли се стигна до сваляне на доверието от организираните привърженици към Наско Сираков.

#Даниел Боримиров #"Левски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници