Два красиви квартала ликуват! Ще имат метро: Бърза връзка с Окръжна болница

Два красиви квартала ликуват! Ще имат метро: Бърза връзка с Окръжна болница
A A+ A++ A

Два красиви столични квартала ликуват, защото скоро ще имат метро.

В най-кратки срокове започва строителството на разширението на третата метролиния през кварталите “Гео Милев” и “Слатина” до “Цариградско шосе” и Окръжна болница. Това става факт, след като Върховният административен съд отхвърли жалбите, които отложиха старта на дейностите с около 6 месеца. Новината съобщи пред „Телеграф“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът обясни, че новата отсечка ще е с дължина 6 км и ще има 6 метростанции, като последната ще е „Окръжна болница“. Тя заяви, че сега само се очаква да бъде издадено разрешението за строеж и изрази надежда, че още преди края на годината ще започне строителството. Фандъкова увери, че строителството е обезпечено и новата отсечка ще се изгражда със собствени пари на общината, както и с такива от държавата, която всяка година дава по 40 млн. лева.

„Пари имаме, чакахме делата“, каза Фандъкова. Участъкът ще осигури връзка през центъра на “Младост 1” и “Цариградско шосе” със западните квартали “Овча купел 1 и 2“ и “Горна баня”, както и с другите две метролинии. Чрез тях жителите на източните квартали ще имат бърза връзка с Централна жп гара, летището и центъра.

#метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници