Асен Василев бесен: Не успях да гласувам, това е абсурдно!

Асен Василев бесен: Не успях да гласувам, това е абсурдно!
A A+ A++ A

Току-що получих мотивиран отказ да ми се даде разрешение за гласуване, обяви финансовият министър Асен Василев. Той цитира документ, издаден му от община Хасково, от която поиска да му бъде издадено удостоверение по чл. 40 от Изборния кодекс. Според този текст на закона избирател, който в изборния ден установи, че е вписан в списъка на заличените лица, има право да гласува, ако представи удостоверение, че е отпаднало основанието или не е налице основание за вписването му в списъка.

Асен Василев не беше допуснат да гласува от секционна комисия в Хасково с мотив, че името му е в забранителен списък. По-късно от ОИК уточниха, че финансовият министър от 2000 година бил адресно регистриран в САЩ.

"Община Хасково не може да установи, че през последните 6 месеца съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Това е меко казано абсурдно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като народен представител, което означава автоматично, че живея в страната", заяви Асен Василев. Според него казосът бил не че той не чоже да гласува, а че община Хасково в продължение на 6 часа се опитвала да установи дали народен представител, избран от района и министърът на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.


#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници