Безкраен кошмар! Операции, рехабилитации, 9 млн. $: Матю Пери водил война със зависимостта си към алкохол и наркотици

Безкраен кошмар! Операции, рехабилитации, 9 млн. $: Матю Пери водил война със зависимостта си към алкохол и наркотици

Стоп кадър/ABC News

A A+ A++ A

Звездата от "Приятели" Матю Пери преди смъртта си премина през десетки животоспасяващи операции, 15 ходения до рехабилитационни клиники и похарчи 9 милиона долара, опитвайки се да се справи със зависимостта си към алкохола и наркотиците.

Пери почина на 54-годишна възраст, „след като се удави в джакузито си у дома“, казаха източници в събота, въпреки че на мястото не бяха открити наркотици и нямаше индикации за нещо нередно.

Първите спешни екипи са били извикани при съобщения за „сърдечен арест“ в жилището му в Лос Анджелис, според източници от полицията.

Пери описа подробно битката си със зависимостта към наркотици и алкохол в автобиографията Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, издадена през ноември миналата година, пише "24 часа".

През 2019 г. той се размина на косъм от смъртта, след като дебелото му черво се спука поради прекомерна употреба на опиати. Тогава близките му се втурнаха към болницата в Лос Анджелис, където им казаха, че 49-годишният актьор има само два процента шанс да оцелее през нощта. Той изпадна в кома в продължение на две седмици и когато дойде в съзнание, откри, че му е поставен колостомичният сак, който трябваше да носи през следващите девет месеца.

Само две години по-късно звездата претърпя още една среща със смъртта в рехабилитационен център в Швейцария. Лекарите приложили успокоително, което взаимодействало с опиоидите в тялото, карайки сърцето му да спре да бие. Докторите успяха да го реанимират, но му счупиха осем ребра в процеса, принуждавайки го да се оттегли от роля заедно с Мерил Стрийп във филма „Не гледай нагоре“, пропусната възможност, която той описа като „сърцераздирателна“.

Според изчисления Пери е направил около 6000 посещения на срещи при анонимните алкохолици.

Смъртта на звездата Матю Пери съкруши много фенове на сериала "Приятели". Те споделят снимки от култовия ситком, пишейки, че чувството е сякаш си загубил приятел.

Матю Пери е роден на 19 август 1969 година в Уилямстаун, Масачузетс, САЩ,[3] в семейството на журналистката Сюзан Пери и актьора Джон Бенет Пери. Родителите му се развеждат докато е още бебе и Матю се премества да живее в Отава, Канада с майка си.[4] В Канада майка му работи като прессекретар на канадския министър-председател Пиер Трюдо.

Матю учи първо в училището „Рокклиф Парк“, а след това в колеж „Ашбъри“ в Отава.Като юноша Матю тренира тенис на корт и става юношески играч от висок ранг.Той има намерение да започне професионална тенис кариера, но по-късно след като се премества да живее в Лос Анджелис при баща си, решава да се насочи към актьорството.

През 1996 г. има любовна връзка с Джулия Робъртс. През 2003 г. има връзка с актрисата Лорън Греъм.От 2006 до 2012 г. има любовна връзка с актриса Лизи Каплан.

В началото на 80-те години Пери играе малки роли в няколко телевизионни продукции. Пробивът му е през 1987 г. с главна роля в телевизионния сериал „Втори шанс“. Следват още няколко сериала и филми. Безспорно най-голяма популярност му донася ролята в сериала „Приятели“ сниман от 1994 до 2004 г., в който играе ролята на Чандлър Бинг. През 1997 г. се снима със Салма Хайек във филма „Бързата работа“. През 2002 се снима във филма „Призовка за Сара“, където му партнира Елизабет Хърли. През 2000 и 2004 г. участва в успешните комедии „Девет ярда“ и „Десет Ярда“, а през 2009 г. участва в „Отново на 17“.

Общо в кариерата си е номиниран четири пъти за награда „Еми“. През 2002 г. е номиниран за „Еми“ в категория „главна мъжка роля“ за сериала „Приятели“, през 2003/2004 е номиниран в категория „гостуващ актьор“ за „Западното крило“, а през 2007 г. е номиниран в категория „главна мъжка роля“ за телевизионния филм „Историята на Рон Кларк“=





#Матю Пери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници