ЦИК: Избирател, който се е явил в секцията, но не е включен в списъка, не може да бъде дописван

ЦИК: Избирател, който се е явил в секцията, но не е включен в списъка, не може да бъде дописван

ФБ/ЦИК

A A+ A++ A

Все още няма обобщена информация в ЦИК в кои секции има закъснения с отварянето, попълнени ли са съставите на комисиите.

Секционните избирателни комисии не трябва да допускат да гласуват лица, които не са включени в избирателните списъци и да ги дописват в тях. Това обясни говорителят Росица Матева:

"За тези избори е особено важно изискването са уседналост, така че избирател, който се е явил в секцията, но не е включен в избирателния списък, не може да бъде дописван. Много малко са изключенията на тези категории лица. Това са именно членовете на секционните избирателни комисии, които примерно са служебно заети, или охраната на секцията, но в други случаи, особено ако лицето е включено в така наречения "забранителен списък", той може да бъде дописан, само ако представи удостоверение от общинската администрация, че основанието, поради което е включен в "забранителния списък", е отпаднало, съобщи БНР.

Избирателите, които желаеха да гласуват по настоящ адрес, трябваше да подадат заявление да бъдат включени в списъка до 14 октомври. Ако избирател не е включен в списъка, той не бива да бъде допускан да гласува, защото в противен случай ще гласува в нарушение на изборните правила".


#ЦИК #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници