Денков заподозря предизборна акция в НС

Денков заподозря предизборна акция в НС
A A+ A++ A

Два дни преди изборите да се прави заседание на Народното събрание по такава гореща тема, каквато са енергийните доставки, показва, че това е предизборна акция, коментира от Брюксел премиерът Николай Денков насроченото за днес извънредно заседание на парламента заради ветото на президента върху Закона за енергетиката:

"Срокът за премахване на ветото позволява това заседание да бъде направено веднага след втория тур на изборите. Самият факт, че се бърза, показва много ясно, че това е по-скоро предизборна акция, отколкото желание да се намери решение".

По думите на министър-председателя опасенията на протестиращите работници на "Лукойл Нефтохим"- Бургас, свързани със сигурността, заради дерогацията на руския петрол, са основателни:

"Смятам, че трябва да се действа внимателно с дерогацията, обяснявах го няколко пъти. Ако рязко се премахне дерогацията, създаваме огромни рискове, първо, за хората, които могат да видят много по-високи цени на горивата от това, което имат в момента, ако има недостиг на пазара, и второ - за работещите в рафинерията. Аз вече съм казал на моя екип да организира среща с нефтохимиците, за да обсъдим от тяхна гледна точка как изглеждат тези проблеми".

По повод поисканите отчет и стратегия за приемането ни в Шенген - от съпредседателя на парламентарната група на движението Делян Пеевски - премиерът каза:

"Ще отговаряме по сроковете и по начина, които са заложени в съответните отношения между институциите; сроковете, заложени от Народното събрание, от правилника".

#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници