Отвлечени от „Хамас”:Апелът на една майка, бореща се за живота на детето си обиколи света

Отвлечени от „Хамас”:Апелът на една майка, бореща се за живота на детето си обиколи света

стоп кадър

A A+ A++ A

Над 200 души продължават да са заложници на „Хамас“ в Ивицата Газа. Голяма част от техните роднини не получават никаква информация. Сред тях е и семейството на Шани Никол Лоук, 22-годишно момиче, чиято снимка обиколи света. Шани беше отвлечена на музикалния фестивал „Супернова“, а часове по-късно се появи видео с безжизненото тяло на момичето в пикап, пътуващо към Ивицата Газа.

„Тази сутрин моята дъщеря Шанин Никол Лоук, германска гражданка, е отвлечена заедно с други туристи от „Хамас“. Беше ми изпратено видео, в което разпознах ясно дъщеря си - в безсъзнание,в кола, пътувайки към ивицата Газа. Моля, ако може да помогнете, се свържете с мен. Благодаря Ви!”, призова майката на Шани.

Само с надежда и без каквото и да е информация за Шани Никол, живеят близките ѝ. Това разказва пред NOVA съпругът на нейната леля, който чака младата жена с отворени обятия в Германия.

“За съжаление, нямаме никаква нова информация. Знае се, че още двама заложници са освободени, но нищо повече. Това ни дава малка надежда. Но информацията, която получаваме от външното министерство, е нула. Знаем единствено това, което циркулира в медиите. Това е тъжно, но ние не позволяваме надеждата да ни се изплъзне. Разпознахме Шани само на това ужасяващо видео, първото, което се появи. Семейството, разбира се, следим всички видеа, които се появяват, но не сме я разпознали на нито едно от следващите видеа”, твърди Вилфрид Гехр.

Последната информация, която семейството има е, че Шани Никол е в болница в Газа, но и тя не идва от дипломати. „Тази информация получихме от мирен човек. Не знаем нищо повече от това. Имаме само надежда. Ние разчитаме на всички дипломати. Освобождаванията са дошли с посредничеството на Катар и САЩ. Може би ще успеят да ни помогнат. Нямаме особени надежди за германската дипломация. Винаги сме мислили, че Германия има добро реноме и влияние, но до момента германците не успяват да направят много”, посочва мъжът.

За последно с Шани Никол говори майка ѝ, докато се случва нападението на „Хамас” над музикалния фестивал „Супернова“. Оттогава едни и същи въпроси отекват в главите на всичките ѝ близки. „В главата ни винаги са мислите, какво се случва, Шани в безопасност ли е, как се чувства, къде лежи тя, някой грижи ли се за нея? Надяваме се около нея да има ангел, който се грижи за нея, който може би ще помогне тя да е сред следващите 50 заложници, които ще бъдат освободени. Просто този ужас да свърши. Чувстваме се толкова безпомощни. Това е най-лошото”, твърди Вилфрид.

Към предстоящата сухопътна офанзива на Израел близките на Шани гледат с надежда, но и със страх от това, да бъдат разбити още животи на невинни хора.
„Силно се надявам правилата да бъдат спазвани, да няма огън по болници. И се надявам освобождението на всички заложници да се случи скоро. Надявам се, че сухопътната офанзива няма да е толкова жестока, надявам се да има някаква човечност. Това ми стига. Заложниците да бъдат освободени и да има възможно най-малко цивилни жертви”, надява се Гехр.

От месеци семейството на лелята на Шани Никол и съпруга ѝ организират рали. Решават да го проведат и да отправят послание. На колата, изрисувана с цветовете на дъгата от 40 деца с различни религии от 8 страни, е изписано името на Шани.

„Нашето послание, което е и посланието на Шани, е че хората по света са добри. И че само в мир можем да вървим напред. Оръжията никога не носят мир. Всеки километър, който изминаваме е за Шани. Шани винаги е била за мира, един мирен човек, едно парти момиче. Винаги казваше нуждаем се от мир. Тя не се включи към израелската армия. Тя не искаше да знае нищо за армията. Кой би помислил, че един човек, желаещ мир като нея, ще попадне в такава ситуация. Това е ужасно. Надяваме се тя да се върне обратно и скоро да може да дойде в Германия, за да се възстанови от всичко случило се”, подчертава мъжът.

Вилфрид Гехр мечтае да има възможността да каже на Шани само едно: „Момиче, върни се! Момиче, ела в прегръдките ми!”.

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници