Синдикатът на Лукойл: Поскъпването на суровината ще се отрази и на крайните цени

Синдикатът на Лукойл: Поскъпването на суровината ще се отрази и на крайните цени

БНР - Бургас

A A+ A++ A

Синдикатите в рафинерията "Лукойл-Нефтохим" се събраха извънредно при закрити врата, за да обсъдят дали и какви действия да предприемат, в случай че дерогацията за руски петрол бъде отменена.

В Координационния съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като само на територията на бургаската рафинерия са 1300.

"Ще използваме всички законови методи и средства за защита на работните места на членовете ни”, заяви президентът на Синдиката на българските нефтохимици "Лукойл" Павлин Ваковски.

"Лукойл” си плаща всичко”, заяви пред медиите той по повод очакваното внасяне на данъците от рафинерията след извънредното заседание, информира НОВА.

Синдикалистът призова политиците "да спрат да развявават дерогацията като пешка”.

"Петрол може да се вземе от две места – Черно море, Новоросийск, и през Босфора. Ако в последния момент търсиш да внесеш петрол, е нормално да има повишение на цените”, каза Ваковски и призова да има предвидимост и решенията да се съгласуват със специалистите.

Според самия експерт Делян Лазаров поскъпването на суровината ще се отрази и на крайните цени. Експертът изтъкна, че 5000 нефтохимици членуват в синдиката на "Лукойл”.

"В Бургаската рафинерия - "Лукойл” плюс сервизните организации, са 3000 души. 1300 са пряко заети в нефтопреработката, отделно имаме IT компания и други фирми с около 3000 служители. Заедно с техните семейства стават 9000. Друго нефтопреработвателно предприятие в България няма, всичко, което обезценява труда ни, е неприемливо за нас", категоричен бе Лазаров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници