Асен Василев: Парламентът вече реши за ЛУКойл

Асен Василев: Парламентът вече реши за ЛУКойл

Стоп кадър/ФБ/ПП

A A+ A++ A

Парламентът вече взе решение за "Лукойл". Ако ще се предлага нещо ново, трябва да видим какво точно. То ще бъде обсъдено от цялото правителство, в това число и от министъра на икономиката. Това коментира министърът на финансите Асен Василев, след като вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на дружеството.

Знаете, че предишното решение беше взето на базата на доста обстойни доклади за това какво е възможно да се случи като скорост на прехода, посочи Василев, цитиран от БТА.

Министърът коментира още, че дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи от "Лукойл". "Това, което съм казал в интервюто на "Файненшъл Таймс" е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от различни международни организации", обясни Василев. Той заяви още, че не може да разбере упреците от президента на България Румен Радев и от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, защото "най-нормалното нещо е, ако ще се продава такъв стратегически актив, правителството да следи сравнително отблизо процесите".

По думите му "Лукойл" за първи път започва да плаща данъци, а държавата прибира парите от рафинерията, което е изключително важно и полезно за българския бюджет.

#Асен Василев #"Лукойл"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници