Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо!

Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо!

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Това каза пред "Фокус" депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев. Според него всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе.

Добрев каза още, че в последните няколко дни е водил множество разговори с Бойко Борисов и е на мнение, че лидерът на ГЕРБ е убеден, че трябва да се отнеме дерогацията, защото от нея не печели никой, а само “Лукойл".

"И когато внесем едно такова предложение (бел. ред. дерогацията за руския петрол да падне), тогава ще видите, както казах в самото начало с действия, не с думи, кой работи за руските интереси и кой работи против тях. И тъй като споменах за това, че “Лукойл" държи 92% от складовете в България, дори и да намалим процента на 30% за съхранение на горивата от резерва в страната, то пак 92% от складовете са на “Лукойл". Ние трябва да измислим законодателно решение, с което до тези складове да имат достъп всички търговци, които желаят да внасят горива. Понеже по този начин, ние ще отворим пазара и ще позволим, ще създадем конкуренция", каза още той.

"Аз съм противник на този кабинет от ден 1 и те с всеки следващ ден доказват, че аз съм бил прав, гласувайки против този кабинет и против тази сглобка", категорично заяви Добрев. Той подчерта, че не вярва в това управление и смята, че то не се справя.

"То работи за руските интереси, против интереса на българските граждани. Ние потребяваме 10 милиона литра на ден гориво, българските граждани. Тоест, нас всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе".

- Критик или съветник сте на Бойко Борисов тогава?

- По-скоро съм съветник. Аз обещах още от ден 1, че ще алармирам за всеки проблем, който видя. И го правя, за да може Борисов да е информиран и да вземе решение докога ще подкрепяме този кабинет. Бързам да отбележа, че аз гледам една малка част от държавното управление, тази в енергетиката, специално за горивата, сега говорим за тях. Докато Борисов се съобразява с всички сектори, т.е. той вижда само голямата картина. Гледайки само малката картина, трябва веднага да поискаме оставка и вот на недоверие на това правителство. Но гледайки голямата картина, т.е. от неговата гледна точка, нещата вероятно все още изглеждат по друг начин.

- Къде бяхте на вота на недоверие?

- Не бях в зала, защото ако бях в зала трябваше да гласувам ЗА вота на недоверие, което е малко неловко да гласувам заедно с БСП и “Възраждане". А и моят глас не би променил крайния резултат от този вот. Ако зависеше само от моя глас, може би щях да помисля по-сериозно дали да присъствам. Аз казвам каквото смятам, но в крайна сметка трябва да има и някаква, как да ви кажа, някаква отборна игра. Аз не се опитвам да бъда различен от всички, по-скоро се опитвам да алармирам за неща, с които не съм съгласен.

- И все пак, че казвате това, което искате, не ви ли носи някакви негативи, повече от позитиви?

- Чисто партийно, да ви кажа, по-скоро ми носи позитиви. Защото много хора в нашата партия се асоциират с моята позиция. А и ние по този начин показваме, че в ГЕРБ различното мнение се толерира и се изслушва. И ние вземаме решения, базирани на мнението на всички, които участват в неговото вземане, така че не мисля.

- Ще падне ли сглобката?

- Лично мнение ли да кажа или официалната позиция?

- И лично и официална позиция?

- Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Официалната позиция е, че не знам каква е. Вероятно, ако има основания, тогава.

Източник: Агенция "Фокус"


#Делян Добрев - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници