Иво Инджев: Да вярвате на лъжите на „Хамас” е като да вярвате на лъжите на Путин

Иво Инджев: Да вярвате на лъжите на „Хамас” е като да вярвате на лъжите на Путин

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

„Не може да се говори за арабско-израелски конфликт, не е правилно”. Това коментира публицистът и писател Иво Инджев в студиото на „Пресечна точка” по NOVA по повод напрежението между Израел и "Хамас".

„Ивицата Газа не е международно легитимирана, за разлика от администрацията на президента Махмуд Абас, който е наследник на онези, които водеха преговорите. Арафат получи Нобелова награда за мир заедно с Ицхак Рабин, министър-председател на Израел, затова че постигнаха мирно споразумение”, заяви Инджев.

По думите му все повече арабски страни влизат в отношения с Израел, което е предизвикало недоволството на „Хамас”. Инджев акцентира, че САЩ и Великобритания подкрепят тезата, че не Израел е изстрелял ракетите по болницата в град Газа.

„Да вярвате на лъжите на „Хамас” е същото като да вярвате на лъжите на Русия и Путин”, заяви Инджев. Той допълни, че очаква американският президент в обръщението си от Овалния кабинет в Белия дом да говори за двете основни кризи в момента и да заяви, че САЩ са световният лидер на демокрацията и пазител на мира по света.

„Иран покровителства „Хамас”, но там нещата са сложни, защото все пак те са сунитска организация, докато Иран е лидер на шиитското малцинство в световния ислям”, заяви Инджев.

Той каза още, че Русия пропагандира в момента, че темата за войната в Украйна е на второ място в Западния свят след ескалацията на конфликта между Израел и „Хамас”. Нещо, което според Инджев не отговаря на истината.



#Иво Инджев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници