Евакуираха 8 летища във Франция заради сигнали за бомби

Евакуираха 8 летища във Франция заради сигнали за бомби

Pixabay

A A+ A++ A

Осем регионални летища във Франция са били евакуирани тази сутрин, след като са получили "заплахи за атентати" по електронната поща. Някои от тях вече са възобновили работа след проверка. Евакуираните летища са в Лил, Лион ("Брон"), Нант, Ница, Тулуза, Бове, Биариц и По. Няма засегнати аерогари в Париж.

Припомняме, че през последните дни туристически обекти, като музеят „Лувър” и Версайският дворец също бяха временно затворени заради бомбени заплахи.

Във Франция бе въведено максималното трето ниво на плана за борба с тероризма „Вижипират“ заради евентуална опасност от атентати след ескалацията на конфликта между Израел и „Хамас”. То предвижда повишени мерки за сигурност на територията на цялата страна на обществени места и обекти на критичната инфраструктура.

От външното ни министерство препоръчват на българските граждани, намиращи се и пътуващи за Френската република, да проявяват повишена бдителност при посещения на обществени места, масови, спортни и културни събития, религиозни обекти, гари, летища, обществен транспорт, търговски центрове, музеи, образователни заведения и други застрашени обекти.

#Франция #летища #бомбена заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници