7 знака, че имате сериозни проблеми в брака

7 знака, че имате сериозни проблеми в брака

pixabay

A A+ A++ A

Връзките са се превърнали в бреме и сега дори лицето на любимия ви вбесява? Проверете дали има и други признаци, които показват, че разводът е на път.

Прекарвате много време разделени
Разбира се, съпруг и съпруга с дълга история на семеен живот изобщо не са длъжни да бъдат заедно винаги и навсякъде. Но да сте двойка означава да споделяте пространство и ако единият вече не се интересува от това, това е лош знак. И двамата (или един от вас) предпочитате ли да прекарвате времето си на работа, с приятели, онлайн, т.е. навсякъде, но не само двамата? Помислете върху това.

Не получавате подкрепа един от друг
Хармоничните отношения са възможни само в тези двойки, където всеки партньор е готов да помогне на другия. Ако вашият съпруг/а постоянно отказва дори да ви изслуша или да сподели собствените си нужди, ако молбите за подкрепа винаги остават без отговор, бракът няма да издържи дълго - невъзможно е да промените връзката сами, семейният живот е танц за двама. Добро правило: ако дори след многобройни дискусии в течение на една година нищо не се е променило, може би е време всеки да поеме по своя път.

Уважението е изчезнало от връзката
Един от най-важните аспекти на здравия брак е взаимното уважение между съпрузите. На практика това може да се изрази по най-различни начини, но ако единият от партньорите постоянно се чувства отхвърлен, принуден да се защитава, желанията и нуждите му винаги са на последно място – за какво уважение може да става дума?

Вие вече не сте отбор
В едно хармонично семейство и двамата партньори са готови да действат като добре координиран екип. Във всичко - от отглеждането на деца и домакинската работа до срещите с външния свят. И, разбира се, те се подкрепят във всичко - в цели и планове, в кариера, в лични амбиции. Ако и двамата забележите, че се движите в напълно различни орбити, това е знак за сериозни проблеми.

Не можете да постигнете съгласие, когато обсъждате важни въпроси
В брака има много теми, които трябва да се обсъждат - финанси, свободно време, отношения с роднини, отглеждане на деца и т.н. Но, ако, например, единият е абсолютно сигурен, че иска второ дете, а вторият категорично не е съгласен с него и отказва дори обсъждането на такава възможност, това е причина да се замислите за стойността на вашата връзка. Наличието на общи цели и желанието за компромис е важна част от семейния живот.

Вече не общувате помежду си
Нито един, дори и най-малкият проблем в брака не може да бъде решен без открит и искрен разговор. Ако сте достигнали точката, в която комуникацията ви се ограничава до изпращане на текстови съобщения от сорта на „купи хляб“, бракът ви е застрашен. Между другото, липсата на силни кавги на фона на „тиха война“ също е лош знак: емоционалната конфронтация означава, че съпругът и съпругата все още предизвикват чувства един в друг. И всичко все още може да бъде поправено.

Хронично неспазване на обещания
Да, случва се да не спазваме обещанията си един към друг - от забрава или лекомислие. Но за някои двойки това става хронично и понякога дори успяват да се обвинят един друг в прекомерно желание да контролират всичко. Но съжаленията, извиненията и желанието за подобряване са безполезни, ако не са подкрепени с реални действия.
В случай, че някои от горните неща се отнасят за вашата връзка, време е да се замислите дали изобщо има смисъл да я продължавате.

#двойка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници