Политолог прогнозира, че Делян Пеевски прави крачка към шефското място в ДПС и може би към премиерския пост

Политолог прогнозира, че Делян Пеевски прави крачка към шефското място в ДПС и може би към премиерския пост

фейсбук

A A+ A++ A

Не бива да бъдем изненадани, че от днес Делян Пеевски от днес е съпредседател на ДПС в парламента, заедно с Мустафа Карадайъ. Около тази теза се обединиха в студиото на Euronews Bulgaria политолозите Марая Цветкова и Атанас Радев.

Според Цветкова е ясно за всички, че Делян Пеевски изключително много е засилил своето присъствие, а това е сигурен знак, че нещо предстои да се случи в партията. Това според нея е мост към завземане на председателското място в ДПС, а не само в парламентарната група. Възможно е и да отиде и още по-далеч и да се цели в поста министър-председател на страната, допусна Марая Цветкова.

Опозицията рискува с вотовете на недоверие по секторни политики с това те да се превърнат във фонов шум, на който никой не обръща внимание. Това дава основание на правителството после да каже: „Издържахме, значи сме силни“, каза Цветкова.

Основното за опозицията не е колко силна изглежда, а колко ефективно успява да свърши своята работа, допълни Атанас Радев.

Вотът на недоверие ми заприлича на действията на прохождаща двойка, която от една страна още не е уточнила отношенията помежду си, а от друга страна идва и поддържането на интереса. А двойката е именно между управляващите и опозицията.

По думите вотът на недоверие е именно това, което внася напрежение, но в контекста на местните избори дава на партиите в парламента поле за изява.

#Делян Пеевски #Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »