Депутатите се събират извънредно, за да изслушват... Цанов за машинното гласуване

Депутатите се събират извънредно, за да изслушват... Цанов за машинното гласуване

фейбук

A A+ A++ A

Почти като във виц депутатите решиха да се съберат извънредно, по време на предизборната ваканция, за да изслушват... Станислав Цанов.

Гостът, представен на сайта на парламента с думите "Станислав Цанов – поддържащ свой ютуб канал" ще говори по въпросите за сигурността на машинното гласуване.

Спорното изслушване ще се случи на първото заседание по същество на новосъздадената временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване.

Създаването на комисия бе инициатива на БСП, която се реализира броени дни преди старта на предизборната кампания. Членове на комисията станаха 12 души, които за работата си ще получат допълнително възнаграждение. А работата им, видно от дневния ред на Народното събрание, е изслушване на бивш водещ на ТВ "Алфа" на Волен Сидеров и настоящ ютубър със спорно съдържание в платформата.

Временната комисия ще е с временен шеф, тъй като председател не бе избран. Затова дневният ред и свикването на комисията става с разпореждане на председателя на НС Росен Желязков или посочен от него член на комисията.

Според левицата продължава да обяснява срива в изборните си резултати с въведеното машинно гласуване. През януари с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП Изборният кодекс бе изцяло прекроен, а хартиеното гласуване - възстановено. Това обаче не доведе до ръст в резултата на БСП.

За сравнение, на вота на 2 октомври 2022 г., преди промените в Изборния кодекс, БСП получи 232 958 гласа, или 9,30%. На вота на 2 април 2023 г., след промените в Изборния кодекс, партията на Нинова се срива до 225 914 гласа, или 8,93%.

#станислав цанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници