Десните биха на вота в Полша, но не с колкото им трябва

Десните биха на вота в Полша, но не с колкото им  трябва
A A+ A++ A

В Полша управляващият блок „Обединена десница”, предвождан от „Право и справедливост”, печели най-много гласове на проведените вчера парламентарни избори, съобщава Нова телевизия.

Получените 200 места в полския Сейм обаче са под необходимите 231 за формиране на правителство. На второ място се нарежда „Гражданската коалиция” на Доналд Туск.

„Имаме първите екзитполове, които ни дават четвъртата победа в историята на нашата партия, четвъртата победа! Но, разбира се, пред нас все още стои въпросът дали ще успеем да превърнем този успех в следващ мандат като управляваща партия. Това е нещо, което все още не знаем”, посочи лидерът на „Право и справедливост” Ярослав Качински.

Опозицията, която се оформи от три партии, печели заедно 248 места. Те се явиха с отделни листи, но с еднакви обещания за отстраняване на „Право и справедливост” и възстановяване на добрите връзки с Европейския съюз. „В продължение на много години съм бил политик и спортист. Никога през живота си не съм бил толкова щастлив от това второ място. Полша спечели. Демокрацията победи. Отстранихме ги от властта”, коментира Туск.

#Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници