Качински: Приемането на еврото е равносилно на загуба на контрол върху икономиката

Качински: Приемането на еврото е равносилно на загуба на контрол върху икономиката

Туитър/@1royber1

A A+ A++ A

Лидерът на управляващата партия в Полша "Право и справедливост" Ярослав Качински заяви, че приемането на еврото би означавало Полша да загуби контрола върху икономиката си, предаде полската новинарска агенция ПАП, цитирана от БТА. Качински говори в последния ден от кампанията преди изборите на 15 октомври в град Стараховице в Югоизточна Полша.

По силата на договора си за присъединяване към ЕС Полша официално се ангажира да приеме еврото, но досега не е определена дата, на която общата европейска валута ще замени злотата. На среща с местни поддръжници той заяви, че "приемането на еврото би означавало да изгубим контрола върху икономиката си".

"В Полша вече няма да има национална банка в сегашния смисъл на думата, всичко ще се решава от Европейската банка", каза Качински.

Той добави, че Европейската банка със сигурност не се контролира от държави като Полша.

"Тя е под влиянието на Германия, може би до известна степен под това на Франция и може би някои други страни имат по-малко влияние върху нея", каза Качински.

Той също така твърди, че приемането на еврото ще доведе до "радикален спад на жизнения стандарт, който ще продължи много години".

#Ярослав Качински #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници