Президентът Радев насмете властта: Користни интереси обвързват управляващите (ВИДЕО)

Президентът Радев насмете властта: Користни интереси обвързват управляващите (ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/БНТ

A A+ A++ A

Беше очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите са много по-силни от всички имитации на реформи и приоритети. Големият проблем е, че управляващите имат 2 програми", така президентът Румен Радев коментира вота на недоверие, който не мина в парламента в петък.

Трябва да отчетем, че ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Очакваме и двете страни да осъзнават отговорността си за мира, сигурността и живота на хиляди хора. Следва да има сдържаност и разум, за да се избегне следваща ескалация, която може да доведе до трудно обратими последствия. Напрежението расте с часове и вероятността да бъдат въвлечени и други участници не е малка. Така Радев коментира пред медии случващото се между Израел и "Хамас".

"Очаквам по-активни действия от правителството именно по взаимодействието с нашите партньори. Има много динамична промяна в способите за водене на бойни действия. Крайно време е да започнем да се ангажираме много по-активно с нискобюджетни проекти - с дронове, а антидрон системи, с кибероперации, с информационни операции, с ангажиране на информация от космоса", каза още държавният глава.

"Аз поне съм произвеждал истински генерали, а не измислени и такава. От майор, генерал майор, какъвто е случая с някои лидери на партии и такава гавра с пагона не съм си позволявал", така Радев отговори на думите на Борисов, че в отбраната не е направено друго, освен да се произвеждат генерали.

Кабинетът "Денков-Габриел" продължава своята работата, защото вотът на недоверие, внесен от опозицията, не мина в парламента в петък, напомня "24 часа". Очаквано "за" гласуваха от БСП, ИТН, и "Възраждане", а (не)коалицията натисна бутоните "против".

Заради провал в енергийната политика „Възраждане”, БСП и „Има такъв народ” внесоха 72 подписа с искане за вот на недоверие. За да падне правителството обаче, са необходими 121 гласа в пленарна зала.


# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници