Коридор на затъмненията от днес: Какво трябва да се прави, а какво е забранено

Коридор на затъмненията от днес: Какво трябва да се прави, а какво е забранено

Pixabay

A A+ A++ A

От средата на октомври почти до края на месеца ни предстои много важно събитие, а именно Коридорът от Затъмнения, който ще се случи в периода 14.10-28.10. Той се определя като най-кармичното време в годината и е много специален период в астрологическия календар!

Коридорът на затъмненията обхваща времето между две последователни затъмнения - обикновено слънчево и лунно. Това е време на промени, нови начинания и отпускане на старото.

През есента на 2023 г. т.нар. коридор или тунел на затъмнението ще се отвори със слънчево затъмнение на 14 октомври и ще се затвори с лунно затъмнение на 28 октомври. Астролозите предупреждават: промените ще се усетят от всеки от нас.

Затъмненията често ни поднасят неочаквани промени или изненади. Но не забравяйте - те винаги действат в наша полза, дори и когато не виждаме веднага положителния ефект.

Ето някои насоки, към които хората, които ценят езотериката, могат да се придържат по време на затъмнения:

Медитация и вътрешно развитие

Много езотерици използват затъмнението като време за дълбока медитация и вътрешно развитие. Това време може да се използва за съсредоточаване върху собствените емоции, мислене и духовно израстване.

Магически ритуали и заклинания

Някои езотерици извършват магически ритуали и заклинания по време на затъмнение. Те вярват, че през този период магическата енергия се усилва и може да се използва за конкретни цели, като например защита, привличане на определени събития или решаване на проблеми.

Астрологични наблюдения

Астролозите обръщат внимание на въздействието на затъмнението върху зодиакалните знаци и планетите. Те могат да се опитат да разгадаят астрологичните карти и да предскажат вероятните последици от затъмненията върху конкретни хора.

Наблюдения и записи

Някои езотерици водят дневници или записват преживяванията и изследванията си по време на затъмненията. Това може да помогне за по-нататъшния анализ и развитие на техните практики.

Какво е забранено да се прави

В езотеричните практики и вярвания, свързани със затъмнителните коридори, има редица съвети и ограничения за това какво не трябва да се прави по време на такива събития. Тези ограничения могат да варират в зависимост от конкретната езотерична традиция и вярвания, но някои общи насоки са следните:

Избягвайте негативните мисли и емоции: Затъмненията могат да бъдат времена на повишена енергия, а негативните мисли или емоции могат да засилят тяхното въздействие. Опитайте се да се въздържате от конфликти и негативни мисли.

Не използвайте магията за вредни цели: Ако се занимавате с магически практики по време на затъмнение, бъдете етични и не използвайте магията, за да навредите на другите.

Избягвайте рискови дейности: Поддържайте личната си безопасност и избягвайте рискови дейности по време на затъмнение, особено ако излизате на открито или извършвате дейности, които могат да бъдат опасни.

Не прибягвайте до предразсъдъци: Въпреки че някои хора вярват в предразсъдъци и знамения, важно е да не преувеличавате значението им и да не им отдавате прекомерно значение. Те може да са интересни, но не винаги имат реално влияние върху съдбата ви.

Не вземайте важни решения прибързано: Затъмненията могат да предизвикат силни емоции и интуиция, но не е препоръчително да вземате важни житейски решения прибързано. Изчакайте емоционалната интензивност да отмине и обмислете решението обмислено.

Не забравяйте реалния свят: Въпреки че езотеричните събития могат да бъдат интересни, не забравяйте реалния свят и ежедневните задължения. Практикуването на баланс е важно за осигуряване на хармония в живота.

Имайте предвид, че това са общи насоки и всеки човек може сам да определи кои ограничения отговарят на собствените му убеждения и практики. Езотеричните вярвания са лични и е важно да се осъзнае, че те нямат научна основа.

И така, да обобщим в чисто практичен и житейски аспект какво трябва да се прави, а какво - не.

Какво да НЕ правим по време на Коридора на затъмненията:

Да се дразним, ядосваме, да предизвикваме негативна реакция от околните;

Да се връщаме към хора от миналото или към ситуации, които са ни донесли негативен опит;

Да говорим лошо за някого или да проявяваме агресия;

Да организираме масови мероприятия;

Да влизаме в спорове и конфликти;

Да се заемаме с екстремни видове спорт, особено когато е за първи път;

Да оформяме и подписваме финансови сделки.

Какво ТРЯБВА да правим:

Да се отървем от стари и ненужни вещи, за да отворим пространство за новото;

Да извършваме безкористни постъпки и да помагаме;

Да записваме своите планове за бъдещето;

Да се заемем с медитация и дихателни упражнения;

Да се вслушваме в интуицията си и да обръщаме внимание на знаците на съдбата;

Да придобиваме нови знания и навици;

Да се разделим с вредните навици и зависимости;

Да се погрижим за здравето си;

Да избягваме всякакъв вид насилие – словесно, психическо, физическо.

Източници: Edna.bg, Actualno.com, jenatadnes.com

#коридор на затъмненията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници