Петков: Борисов ми звънна преди вота на недоверие. Извини се, че го няма

Петков: Борисов ми звънна преди вота на недоверие. Извини се, че го няма

Стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

"Господин Борисов ми се обади лично преди вота на недоверие. Извини се, че не може да дойде и каза, че неговата група подкрепя правителството в този формат" - това разказа съпредседателят на ПП Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и двайсетина души от групата на ГЕРБ-СДС не се включиха в днешния вот.

62 от 66 реформи, предвидени за настоящата пленарна сесия, вече са факт - с това се похвалиха "Продължаваме промяната" - "Демократична България" на брифинг в парламента. А съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков изреди: разделянето на КПКОНПИ, механизъм за разследване на главния прокурор, закон за защита на домашното насилие.

"Този безсмислен вот на недоверие показа, ще това управление е безалтернативно, колкото и да е трудно", коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

По-рано днес мнозинството в НС отхвърли вота на недоверие срещу кабинета. Веднага след това лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че парламентарната ѝ група вече е събрала подписите си за нов вот, този път заради провал в сферата на националната сигурност. Тя обясни, че "Възраждане" и "Има такъв народ" вече са дали принципното си съгласие за подкрепа.


#Кирил Петков #ПП-ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници