Касапницата в Израел: Сбъдва ли се пророчество на Нострадамус за Трета световна война?

Касапницата в Израел: Сбъдва ли се пророчество на Нострадамус за Трета световна война?
A A+ A++ A

Известният със своите загадъчни и мистериозни пророчества, Нострадамус правилно е предсказал редица ужасяващи събития през последните 100 години, включително възхода на Адолф Хитлер, убийството на президента на САЩ Джон Ф. Кенеди и дори кризата с разходите за живот през 2022 г.

Този път думите му са особено тревожни, тъй като той описа конфликт, който може да доведе до Трета световна война.

„Седем месеца от Великата война хората загинаха от жестокости. Руан, Еврьо няма да падне пред краля“, пише Нострадамус в книгата си. Смята се, че това пророчество се отнася за 2023 г.

Първоначално тълкувателите на пророчествата смятаха, че това предсказание се отнася до ситуацията в Украйна, но всичко се промени след ракетна атака на палестинската терористична групировка Хамас срещу Израел.

Повече от 5000 ракети бяха изстреляни по израелски градове, включително Тел Авив. Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече случващото се „състояние на война“.

В светлината на тези събития много тълкуватели обърнаха тревожно внимание на горното пророчество на Нострадамус. Всичко това навежда на неприятната мисъл, че може би още една негова прогноза ще се сбъдне. Не всичко обаче е загубено, тъй като не много от пророчествата на мъдреца се сбъдват.

Каква е трудността да се дешифрират четиристишията на Мишел Нострадамус? Те са много символични, неясни и засега неразгадаеми.

Поради тази причина неговите пророчески стихове стават разбираеми най-често не „преди” описаното събитие, а едва „след” неговото настъпване.

Въпросът дали Нострадамус е бил истински пророк или просто марионетка в ръцете на космическите сили все още остава без отговор.

Неговите книги, писани през 16 век, съдържат катрени – изключително сложни стихотворения и четиристишия, в които той предсказва бъдещи събития.

Изследователите обаче спорят дали той е знаел за какво пише или просто е служил като канал за неизвестни сили.

Днес, в ерата на научните постижения и съвременните технологии, мнозина се съмняват в стойността на пророчествата на Нострадамус.

Неговите загадъчни стихотворения могат да бъдат тълкувани по много начини и често изглеждат безполезни за предсказване на бъдещето, пише Блиц.

#Нострадамус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници