Нинова: Вотът на недоверие е най-малкото, което трябва да направим

Нинова: Вотът на недоверие е най-малкото, което трябва да направим

БСП

A A+ A++ A

Вотът на недоверие е най-малкото, което трябва да направим и вярвам, че хората разбират проблемите, които натрупа това правителство. Това каза в Добрич лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод внесения вот на недоверие към правителството. Според нея това ще бъде математиката срещу политиката и морала, защото „сглобката“ се критикува от Бойко Борисов на публични места, но всъщност се крепи от гласовете на ГЕРБ.

Нинова каза още, че вотът на недоверие е най-вече въпрос на морал. Този тип правителство е предателство - към избирателите на ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България, към хората на протеста, към енергията, която имаше, за да се промени България. Това е тежко предателство. Така че е въпрос на морал, въпрос на политика. Това правителство предава националния интерес на всяка крачка. Предаде българската енергетика, българското земеделие, българската икономика, коментира още Нинова.

Целта на им е само да оцелеят, да се преперат и да се върнат във властта, коментира лидерът на БСП. Според нея единствената им цел е да разпределят парите от Плана за възстановяване и устойчивост помежду си, но не и за добруването на България.

Вотът ще го наблюдавате в четвъртък. Ние имаме своите аргументи. Нека да видим как ще се държат, защото Борисов свали правителството на Петков, Борисов крепи правителство на Денков. Това е абсолютно алогично от гледна точка на политика и на морал. Единствената цел е личното му спасяване, завърши Корнелия Нинова.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници