20 уволнени от градския транспорт протестираха в Пловдив

20 уволнени от градския транспорт протестираха в Пловдив
20 бивши служители на фирма „Градски транспорт" в Пловдив протестираха пред централата на предприятието.
A A+ A++ A

20 бивши служители на фирма „Градски транспорт" в Пловдив протестираха пред централата на предприятието.

Те поискаха да им бъдат изплатени дължимите заплати за месеците август и септември, както и неполучените 40% от възнагражденията за година и половина назад.

Протестиращите ще търсят правата си и в съда, предаде БНР.

Работниците, които се събраха рано сутринта пред фирма „Градски транспорт" и се опитаха да спрат излизането на няколко автобуса по линиите им, са уволнени от ръководството или напуснали по свое желание.

Те твърдят, че мажоритарният собственик на предприятието Ангел Батаклиев се подиграва с тях и непрекъснато ги заблуждава с лъжливи обещания, че парите ще им бъдат изплатени. Освен това, според протестиращите, повечето от автобусите на фирмата са технически неизправни.

„С мъжа си работя тук, ние сме семейство, нямаме отникъде доходи. Токът ни е спрян, вода не сме плащали, в магазините трупаме заеми, никой вече не ни дава. Аз съм кондуктор. Имам за август и брутната заплата, дето ми я дължат, поради простата причина, че уж удържали за банките, а направихме справка и видяхме, че не ги вкарват в банката парите," каза участничка в протеста.

Друг от протестиращите разказа, че служителите на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) констатирали, че гумите на автобусите били напукани, но, по думите му, си затворили очите/

Протестът, който ще продължи и в следващите три дни, във вторник приключи в 10:00 часа, като забавилите се няколко автобуса вече се движат по редовните си маршрути.

Заради дългове бяха иззети 50 коли на „Градски транспорт". В момента частично липсата им се попълва със стари автобуси.

Община Пловдив предупреди миналата седмица, че се обсъжда прекратяване на договора с фирмата, като вероятно нейните линии ще бъдат поети от другите превозвачи.

#Пловдив #протест #Ангел Батаклиев #ДАИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници