Уют и вкус: Есенна супа с тиква
С пристигането на есента, топлите и уютни ястия се превръщат в наше предпочитание. Една от любимите рецепти за сезона е есенна супа с тиква.
Съставки:
1 средно голяма тиква, нарязана на кубчета
2 моркова
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 картоф
1 ябълка
1/2 ч.ч. червена леща, изплакната
4 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. куркума
Сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
Сметана за сервиране (по желание)
Инструкции:
Изпържете лука и чесъна в голям тиган на средно висока температура, докато станат меки и ароматни.
Добавете тиквата, морковите, картофа и ябълката. Продължете да готвите за още 5 минути.
Прибавете лещата, кимиона, куркумата и бульона. Закрийте и нека заври.
Намалете температурата и варете супата за около 20-25 минути, докато зеленчуците се сварят напълно.
Използвайте пасатор, за да получите гладка консистенция.
Можете да добавите сметана или кашкавал при сервиране за още по-обогатен вкус. Приятно апетит!
Тази есенна супа с тиква не само ще ви зареди с уют, но и с витамини, и аромат, които съчетават перфектно с дългите и хладни есенни дни. Опитайте я и се насладете на всяка лъжица от този вкусен сезонен опит!
Още по темата:
- » Пиян психопат сготви приятел по чашка на супа, направи и картофена яхния с човешко месо
- » Вкусни рецепти с тиква за празничната трапеза на Стефановден
- » Не подценявайте тиквата!