Проф. Владимир Чуков: Този път войната на Израел с „Хамас” ще достигне до края

Проф. Владимир Чуков:  Този път войната на Израел с „Хамас” ще достигне до края

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Този път войната на Израел с „Хамас” ще достигне до края. Не е много ясно какви ще бъдат крайните цели на израелското правителство. Вероятно ще иска да ликвидират движението. Това предположи пред Lupa.bg арабистът проф. Владимир Чуков.

Водачът на "Хамас" в ивицата Газа Яхя Синвар е открит мъртъв, се съобщава в Телеграм канала на "Украина Сейчас". „ Трябва да се провери дали наистина това е вярно. Иначе всяка секунда излиза информация за много, много смърт”, посочи проф. Чуков.

„Нашето правителство праща 2 пъти самолет да извози българите от Израел, включително и тези с двойно гражданство. Това показва, че районът е излязъл от своята стабилност. Не се знае колко палестинци ще отидат в Египет, не се знае колко време ще продължи всичко това”, коментира експертът.

„Лошо впечатление ми направи, когато „Хамас” нахлуха в Израел, в Германия местни палестинци празнуваха. Това е недопустимо за европейска територия. Не е ясно какви са ресурсите и капацитетът на хората, които симпатизират на „Хамас” в Европа. Не е изключено израелски общности, синагоги да се превърнат в обект на нападения”, предположи проф. Чуков.

Според него ливанското шиитско движение „Хизбула”ще стои повече встрани. „До момента са разменени 10 снаряди от двете страни. Израел ще изпрати на северната си граница около 2 000 резервисти, което само по себе си означава, че може да се запази фронтът. Аз съм обаче по-скоро скептик това да се случи”, обясни арабистът.


#Израел #Хамас #Владимир Чуков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници