Борисов за опозицията: Имам 6 по висша математика, по-добре я знам от тях, вотът няма да мине

Борисов за опозицията: Имам 6 по висша математика, по-добре я знам от тях, вотът няма да мине
A A+ A++ A

Силна политическа подкрепа за поредния, пети мандат, който иска да реализира като кмет на Кюстендил, получи Петър Паунов днес. Номинацията му и листата за общински съветници, както и кметовете от останалите 8 общини бяха препотвърдени пред препълнена зала и в присъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бившият МВР министър Христо Терзийски, който е един от двамата народни представители на региона благодари на симпатизантите за помощта, както и добрите резултати - на последния вот в областта бе постигнат най-добрия резултат за ГЕРБ-СДС. Терзийски и Паунов дори са били съученици. Ако той бъде подкрепен да спечели още от първи тур, Кюстендил ще стане още по хубаво място, заяви депутатът. И си пожела освен досегашните 5 кметове на ГЕРБ, да има още 4.

"Последните 2 г. бяхме в безвремие Видяхме колко е трудно, особено ако ти търсиш партньори, а те врагове", каза кандидатът за кмет.

Бяхме 2 звезди в Брюксел на една изложба - аз кмет в София, той тук, започна с шега изказването си Борисов.
"Лошото никога не идва само. войната в Украйна мислехме, че е най-ежкото за света, но атаката в Израел, терористична атака срещу невинни е в пъти по-тежко за света", заяви бившият премиер. Той обясни, че ситуацията е сложна - две войни.

Припомни, че ГЕРБ са солидарни с Украйна и са направили това, което предишното правителство на кабинета "Петков" не е направило - военната помощ за Украйна.

Вотът срещу кабинетът няма да мине, смята Борисов. "Пошегувах се, че математика е вотът на доверие. Те взеха постове и да се възбуждат. Опозицията трябва да събере 121 гласа, за да събори правителството. ИТН, Възраждане и БСП нямат тези гласове. ДПС гласува с нс и ПП-ДБ. Те нямат математическата възможност. В четвъртък ще е говорилня, в петък се гласува, математиката не им излиза. Правителството пада само ако ПП-ДБ или ние се оттеглим и не влезе никой друг. Та постове, обяснения, умножение... То е проста аритметика, не тригонометрия, стереометрия. Имам 6 по висша математика. По-добре я знам от тях. Това да има малко свежест в отчайващото, което ни предстои", каза той с усмивка. И се ядоса, че някакъв политолог днес обяснявал какво мисли Борисов - чакал да се напълни бюджета, за да раздава.

3 г. без саниране - олюпени и грозни блокове, смята Борисов. И припомни как кметът искал магистрали, коридор 8, КППП. "Къде са? 3 г. пропиляно време. Щеше да е готово. "Струма" както съм я оставил не е мръднала. Мълчание и тишина. Вие сте моето семейство. Аз ли мисля грешно, или грешим общо? Всички ПМС дето сме давали се знаят къде са - за стадион, църкви, пътищата", каза той.

Кабинетът на Орешарски не бил най-лошият, дори признал колко е празна хазната, Борисов припомни и "мазнинката", която остави след края на управлението си. Сега се на опашката, ядоса се той.

Според него новият модел не правел нищо - само давал заплати. "Един пирон не е забит, така ли се развива държава. Като гледам как си мълчахте, може да са прави - не правят нищо, не ги критикуват за нищо, не носят отговорност", добави лидерът на ГЕРБ за коалиционните си партньори.

"От категоричен резултат зависи дали ще променим нещо. Трябва ни доверието на българите. Може да сме грешили, взели сме си поуки, няма да допускам грешки, да продължим да стабилизираме общините. Това, което се случи в държавата - ще има сглобки във всеки град. Как ще работят - като в държавата: хем ще сте заедно, хем ще се хейтите при първа възможност, Ако това е добре за градовете - направете го.", обърна се той към актива. И си пожела Бог да пази българите.

"Дупница, Сапарева баня, пътят за Рила и манастира - всичко правехме с ПМС, защото имаше пари в бюджета и знаех за всеки кмет какво е нужно. Мога по памет да кажа. Съгласих се с финансовия министър да гледаме бюджета след изборите. Защото вас ви няма там. Нищо от това, което искат хората го няма и няма да го има. Няма приходи, няма пари, инвестиции, икономика, нови заводи не съм чул. Денков казал, че съм се объркал, че си наслагаха пак фирми.. Не се обърквам лесно и накарах шефа на енергийната комисия да пита енергийния министър - той обещал, че условията ще бъдат коригирани, защото критериите са дискредитиционни. Което означава, че пак сте сложили тия фирми, за които казахте, че сте се объркали и е индикативен списъка и ще се проведат обществени поръчки, формално били написани най-сладките ви хора.. Не се обърквам лесно. Като изкараш 12 г може да ме критикуваш дали се обърквам", отговори той задочно на премиера акад. Николай Денков.

"Аз не надъхвам хората, а с песимизъм им казвам, че и следващите 4 г няма да е случи нищо добро, защото парите ги няма. Каквото направихме ние, това е. Приключи. От вас зависи, или ще се събудите, ще победим с много, за да може да обясним, че даването на пари от бюджета на общините не са хвърлени на вятъра пари, а са пряко или за саниране, нова градина, училище или др. ", обясни бившият премиер.

"За 10 г. няма да могат да отремонтират това, което ние строим, Няма да могат да го боядисат, поддържат. Светът започва да харчи много пари за оръжия. Милиарди помощи за оръжия - за нищо ги нямат. Ние имаме да плащаме втора ескадрила, декември НС ще приеме подмяна на бронираните машини със Страйкър. Държавата което изкара, ще отиде за въоръжение. Да сме наясно. Светът е такъв. Ако другите обещават - лъжат хората. Аз няма да ви излъжа. При добри резултати може поне малко да се опитаме тук-таме да помогнем. Не знам какво накара българите така да се объркат, да направим това безвремие, да е основна тема дали са подредили 2 павета правилно", предупреди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и реториката на кандидата за кмет на София от ПП-ДБ, който твърди, че ще спрат ремонта на ремонтите. Борисов попита в НС в колко ремонти на ремонтите на ремонтите са правени в законите. Паветата зависели от общи работници, 3 пъти може да ги редиш. "Законите би трябвало да ги правят най-квалифицираните юристи. Колко ремонт сме направили на закони за 3-4 мес.? Колко поправки на поправките, когато водещи са нашите некоалиционни партньори?", заяви Борисов, подчертавайки, е не кметът реди паветата. Според него ПП-ДБ не можели да говорят антикомунистически - със слагането на Терзиев, със сина на Модев началник кабинет, тази тема била изчерпана. Те нямат право и няма да им дадем да говорят против комунизма, закани се Борисов. Те са си от тях, добави той, цитиран от "24 часа".




#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници