Енергетиците събират подписи и за ефективна стачка

Енергетиците събират подписи и за ефективна стачка

Фейсбук/Кулата - Промахон

A A+ A++ A

На магистрала "Тракия" се провежда своеобразно общо събрание на протестиращите миньори и енергетици от комплекса "Марица-Изток". На място са и представители от другите блокади, като на този етап се обединиха около решението от понеделник или най-късно вторник да започне подписка по рудници и цехове за започване на ефективни стачни действия.

Тя трябва да бъде подкрепена от 50+1 процента от работниците. Ще трябва и точно да се формулират исканията към работодателя, както е по закон. Готови са на стачни действия, които да продължат максимално дълго, казаха миньорите.

Обсъждат се и ден и час, на който да се призове за национален протест, на който те очакват подкрепа от цялата страна. До този момент доколкото се разбраха, това ще е четвъртък.

Протестиращите се обединиха около мнението пътните блокади да останат и по време на ефективните стачни действия. До утре ще трябва да уточнят и точните искания, които ще бъдат формулирани в подписката по предприятия в "Марица-Изток". Основното остава изтеглянето на териториалните планове за справедлив преход от европейските институции, тъй като по закон при стачка исканията трябва да са изпълними от работодателя. В момента вървят и оживени дискусии как да поискат гаранции за работата си в краткосрочен и дългосрочен план, предаде БНР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници