Започва 40-то издание на "Маратон София", ето какви са промените в движението

Започва 40-то издание на "Маратон София", ето какви са промените в движението
A A+ A++ A

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за осигуряване на безопасността на движението и охрана на обществения ред във връзка с провеждане на 40-то издание на „Маратон София“. Това съобщиха от СДВР на страницата си във фейсбук, предаде БТА.

На 8 октомври (неделя) от 09:30 ч. ще се състои поредното издание на „Маратон София“, участниците ще стартират от площад „Княз Александър Батенберг“. Те ще преминат по маршрут бул. „Цар Освободител“, на дясно по бул.“ Княгиня Мария Луиза“, пл. „Лъвов мост“, ул. „Козлодуй“ , обратно по бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Витоша“, ул. „Алабин“, ул. „Ген. Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, моста „Чавдар“, бул. „Вл. Вазов“, ул. „Тодорини кукли“, ул. „Левски Вековен“, бул. „Вл. Вазов“, бул. „Ботевградско шосе“, ул.“46“ / кв. Враждебна/ и обратно по бул. „ Ботевградско шосе“ , моста „Чавдар“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Васил Левски“, ул. „Оборище“, ул. „Г.С. Раковски“, бул. „ Цар Освободител“ и ще финишират на пл. „Батанберг“.

Осигуряването на обществения ред и безопасността на пътното движение в неделния ден ще се осъществяват от служители на СДВР от 06:00 ч. до края на мероприятието, което се очаква да приключи около 16:00 ч.

За да бъде избегнато евентуално неудобство за придвижване по определения маршрут, гражданите и гостите на столицата да избягват изброените улици, които ще бъдат затворени през целия етап на състезание, съветват от СДВР.

В инициативата ще се включат и трансплантирани хора, лекари и поддръжници на каузата за донорство и трансплантация. те ще участват с отделен старт. Участниците ще пробягат символичното разстояние от 42,19 м – по аналогия на цялата дължина на трасето от 42,195 км.

#Софийски маратон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници