Продължава блокадата на енергетиците на АМ „Тракия”

Продължава блокадата на енергетиците на АМ „Тракия”

ФБ/КНСБ при ТЕЦ Марица Изток 2

A A+ A++ A

За пореден ден продължава протестът на миньорите и енергетиците, които са блокирали част от магистрала „Тракия” между Нова Загора и Чирпан.

Блокадата остава, въпреки че късно снощи парламентът прие Пътната карта за климатичната неутралност, която идва след споразумението с протестиращите. Според нея производството на ток от въглища в България без ограничение ще продължи до декември 2038 година.

Протестиращите на магистралата късно снощи нямаха единна позиция по отношение на това как ще продължи протестът. Днес предстои на място да отидат синдикалисти, за да обяснят каква е тяхната реакция след решението на НС и дали всъщност това са онези конкретни действия, които искаха да видят от държавата, а не само обещания. Това е и залогът протестът да приключи.

Протестиращите нееднократно заявяват до този момент, че ще освободят магистрала „Тракия”, а и Прохода на Републиката, само ако видят, че държавата е предприела необходимите действия.

Енергетиците настояват териториалните планове, които вече са изпратени в Брюксел, да бъдат върнати в страната ни, за да бъдат ремонтирани, така че да отговарят на техните изисквания, напомня Нова тв.


#протест #енергетици #АМ Тракия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници