Борисов и Пеевски в хор скочиха срещу Тагарев: Не му прави чест! Да хвърля оставка днес

Борисов и Пеевски в хор скочиха срещу Тагарев: Не му прави чест! Да хвърля оставка днес
A A+ A++ A

Думи на министъра на отбраната Тодор Тагарев в телевизионно интервю доведоха до ново напрежение в мнозинството, което подкрепя кабинета. Пред bTV Тагарев призова Народното събрание да одобри купуването на бронетранспортьорите "Страйкър" преди местните избори и предупреди, че в противен случай сроковете ще бъдат изпуснати.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира:

"В момента всичко, което се е случило по отбраната, се е случило в парламента с нашите подписи. За страйкъри имаме много ясен график - декември месец да привършим процедурата, така че - да прави такива изказвания не му прави чест".

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обясни какво в изявлението на министъра е неприемливо:

"Проектът за страйкърите може да бъде завършен напълно във време до края на изтичане на офертата - 15 декември. Ако това правителство е поне толкова ефективно, колкото служебното, нещата могат да се случат напълно във време. Съжалявам, но няма как ние да действаме по такъв график, който само и само да позволи при предстоящото след две седмици посещение на министър Тагарев в Щатите да се снима с подписване".

А депутатът от ДПС Делян Пеевски допълни:

"Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката днес от Българския парламент веднага. Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент. Може да внесе, комисиите да го разгледат, това е законовият ред, и да прецени парламентът. Министрите не могат да изискват нищо от парламента по никакъв повод".

Като предизборно изказване определи Борисов и казаното вчера от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, че "Борисов трябва да е горд, че подкрепя този кабинет":

"Гордостта ми блика отвсякъде, щом така е казал. Аз много ясно казах, че в нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава на оценка. Това съм казал вчера, а пък ако трябва да се отговори в същия тон, още днес те могат да разберат какво е без нас да управляват".

Борисов допусна участие на министри на ДПС в кабинета:

"Ако имат хора, които могат да се справят по-добре с работата, защо да няма? Надали на Делян Пеевски мечтата му е да стане министър".

#Тодор Тагарев #Бойко Борисов #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници